به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار در واکنش به وضعیت مردم خوزستان پس از بارشهای اسیدی با تاکید بر این که مردم خوزستان و مشکلات آنها در اولویت سازمان حفاظت محیط زیست هستند، گفت: از آغاز به کار دولت یازدهم برای کاهش بیماریهای تنفسی ناشی از باران اقداماتی انجام گرفته است، متاسفانه هر سال با بارش نخستین باران پاییزی دهها هزار نفر و حتی در یک سال 30 هزار نفر به بیمارستان مراجعه کردند زیرا شرایط برای تعدادی از شهروندان وخیم میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری بررسیها و مطالعات و کارهای اجرایی که سازمان حفاظت محیط زیست سال 93 شروع کرد، افزود: بر مبنای این اقدامات تمام زمینههای ایجاد بیماری تنفسی با دستگاههای مرتبط در سطح استان پایش و کنترل شد، از سال گذشته جمعبندیهایی هم در این زمینه صورت گرفت و اجرایی شد که خوشبختانه با اجرای آن با اولین بارش پاییزی در سال جاری در استان خوزستان آمار بیماران تنفسی به شدت کاهش پیدا کرده است.
ابتکار با بیان این که در کل آمار بیماران تنفسی کاهش پیدا کرده است، گفت: سال 94 در 48 ساعت اولیه 13 هزار و 710 نفر و در سال 95 در 48 ساعت اولیه بارندگی تنها هزار و 908 نفر به بیمارستان به دلیل مشکلات تنفسی مراجعه کردند، در واقع به عبارتی از حدود 14 هزار به حدود 2 هزار نفر رسیده است، البته در شهر اهواز تعداد بیماران مراجعه کننده به بیمارستان تنها 500 نفر بوده است.
وی با یادآوری این که آمار اعلام شده مربوط به نقاطی است که اقدامات مقرر در آنها کمتر اجرایی شده است، افزود: در جریان بررسیها و مطالعات انجام گرفته در خصوص مشکل تنفسی مردم خوزستان فرضیات متعددی چون باران اسیدی، گردهافشانی گیاه، فعالیتهای نفتی یا وجود ماده شیمیایی در هوا در نظر گرفته شد، یکی از فرضیات قطعی وجود درخت کنوکارپوس در خوزستان بود. گیاه وارداتی سریعالرشدی که در فصل پاییز و ماههای آبان و آذر گردهافشانی میکند و مشکوک به آلرژی و آسم است.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، هرس نشدن درخت کنوکارپوس از جمله دلایلی بود که در برخی نقاط استان موجب بروز وضعیت تنفسی وخیم مردم شد. در حقیقت این پدیده در برخی مناطق دیگر چون ملبورن استرلیا نیز اتفاق افتاده که به موجب آن، حدود 8 هزار نفر بیمار و 8 نفر هم فوت کردند اما در ایران خوشبختانه آمار فوتی نداشتهایم، سال 94 هم به موجب مشکلات تنفسی تنها 15 نفر در بخش ویژه بستری شدند که این تعداد در سال جاری به یک نفر رسید.
ابتکار افزود: کارهای انجام گرفته موفقیتآمیز بوده، البته کنترل فعالیت نفتی از اقدامات دیگر سازمان محیط زیست بود که به موجب آن در پاییز سال گذشته 30 هزار بشکه نفت استان خوزستان کاهش پیدا کرد و در سال جاری هم تذکرات و اخطارهایی به وزارت نفت در این زمینه دادهایم که در صورت عدم کنترل برخورد قضایی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان این که شورای شهر و شهرداری اهواز همکاری مناسب در این زمینه با سازمان محیط زیست نداشتند، گفت: برای کاهش تعداد بیماران همکاری بخشهای دیگر استانی ضروری است، متاسفانه در سال جاری به رغم این که در تیرماه به شهرداری اهواز اعلام شد هرس زود هنگام گیاه کنوکارپوس را شروع کنند اما به دلیل برخی مخالفتها در شورای شهر اهواز و برخی مقامات شهرداری، هرس به طور کامل انجام نشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در مدت اخیر سازمان حفاظت محیط زیست در کنار سایر اقدامات سعی کرد با افزایش اطلاعرسانی، مشارکت مردم را به همراه داشته باشد، خوشبختانه مردم به هشدارها توجه کردند لذا کمتر در معرض مشکل قرار گرفتند، بنابراین امید است در سالهای آتی با تغییر این گونه گیاهی و هرس به هنگام آنها بتوانیم وضعیت مطلوبتری را رقم بزنیم.