به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز سهشنبه 16 آذرماه بازار سنگاپور، ابتدا ۰.۲ درصد رشد کرد و 1172.30 دلار معامله شد. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه به ۱۱۵۷ دلار سقوط کرده بود که پایینترین قیمت از پنجم فوریه بود.
در بازار نیویورک، هر اونس طلا برای تحویل در فوریه ۰.۲ درصد کاهش یافت و در ۱۱۷۳.۹۰ دلار ایستاد. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه ۱.۳۰ دلار یا ۰.۱ درصد کاهش یافت و در ۱۱۷۶.۵۰ دلار بسته شد.
به گفته جیانگ شو، تحلیلگر ارشد گروه طلای شاندونگ، با نزدیک شدن زمان افزایش نرخهای بهره، کل بازار منتظر این رویداد است. با اینهمه طلا از خرید جواهرسازان چینی در آستانه فستیوال بهار سال آینده اندکی مورد حمایت قرار گرفته است.
بر اساس گزارش رویترز، آمار اقتصادی که روز دوشنبه منتشر شد، نشان داد بخش خدمات آمریکا در نوامبر بالاترین رشد را در یک سال گذشته داشته و افزایش تولید، میزان استخدام را افزایش داده است. این آمار نشانه بیشتری از رشد اقتصادی آمریکا بود و زمینه را برای افزایش نرخهای بهره در ماه جاری تحکیم کرد.
طلا به افزایش نرخهای بهره آمریکا فوقالعاده حساس است، زیرا نرخهای بهره بالاتر به جذابیت سرمایهگذاری در این فلز که بازدهی ندارد لطمه میزند. معاملهگران احتمال افزایش نرخهای بهره آمریکا در هفته آینده را ۹۳ درصد ارزیابی میکنند.
ادوارد مایر، تحلیلگر شرکت INTL FCStone در یادداشتی نوشت: طلا تا پایان سال تحت فشار میماند. وی به ترکیبی از عوامل منفی شامل نرخهای بهره بالاتر، دلار قویتر و رونق بازارهای سهام اشاره کرد که قیمت طلا را تحت فشار قرار میدهد.
ریسکپذیری بالاتر، به جذابیت داراییهای مطمئن مانند طلا لطمه میزند. طلا در نوامبر پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحت تاثیر رشد ارزش دلار و بازده اوراق قرضه دولتی بیش از هشت درصد کاهش قیمت یافت. این فلز اواسط تابستان که سرمایهگذاران در واکنش به رای انگلیس برای خروج از عضویت اتحادیه اروپا، متقاضی پناهگاه مطمئن سرمایه شده بودند، به بالاترین قیمت در دو سال گذشته صعود کرده بود.
ذخایر صندوق "اس پی دی آر گولد تراست" که بزرگترین صندوق سرمایهگذاری تحت حمایت طلا در جهان است، روز دوشنبه ۰.۰۴ درصد کاهش یافت و به ۸۶۹.۹۰ تن رسید که منعکسکننده کاهش علاقه سرمایهگذاری در این فلز ارزشمند است.
با اینهمه تحلیلگران کومرس بانک در گزارش جدیدی پیشبینی کردند موانع حاصل از صعود دلار و افزایش بازده اوراق قرضه رفع خواهد شد و تقاضای سرمایهگذاری برای طلا با توجه به عوامل ریسک متعدد، دوباره اوج میگیرد. بعلاوه تقاضای اندکی که امسال برای طلا در آسیا وجود داشت، به میزان قابل توجهی احیا خواهد شد. این تحلیلگران ریزش اخیر قیمت طلا را به ضعف تقاضای فیزیکی و سرمایهگذاری برای این فلز مربوط دانستند با اینهمه انتظار دارند روند تقاضای کمتر برای طلا معکوس شود و در نتیجه نسبت به این فلز خوشبین ماندهاند. این تحلیلگران خاطرنشان کردند اگرچه قیمت طلا احتمالا بالاتر خواهد رفت اما انتظار ندارند رشد قیمتی که اوایل سال ۲۰۱۶ داشت و بزرگترین رشد قیمت چند دهه اخیر بود، مجددا تکرار شود.
در بازار سایر فلزات ارزشمند هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۱۶.۸۰ دلار رسید. هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری با ۰.۷ درصد افزایش، ۷۴۷.۹۰ دلار معامله شد. هر اونس پلاتین ۰.۲ درصد افزایش یافت و در ۹۳۶.۱۰ دلار ایستاد.