احد وظیفه در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین اطلاعات هواشناسی، با نزدیک شدن سامانه بارشی از سمت شمال غرب و شمال به کشور از امروز پنجشنبه 18 آذر، ابتدا بارشها در شمال غرب و سواحل دریای خزر آغاز خواهد شد که به تدریج گستره بارشها از بعدازظهر پنجشنبه دامنههای جنوبی البرز مرکزی، شمال شرق و به طور پراکندهتر دامنههای زاگرس مرکزی را نیز در بر خواهد گرفت.
وی افزود: این وضعیت کم و بیش تا جمعه 19 آذر، در مناطق فوق ادامه خواهد داشت ضمن این که با کاهش دما، بارش برف نیز در این مناطق بویژه در ارتفاعات رخ خواهد داد. همچنین از جمعه بعدازظهر به تدریج ضمن تضعیف سامانه در نیمه شمالی کشور بارش در برخی مناطق شرقی به طور پراکنده دور از انتظار نخواهد بود.
مدیر کل پیشبینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه طی دو روز آینده وزش باد نسبتا شدید در دامنههای البرز و سواحل دریای خزر پیشبینی میشود، گفت: دریای خزر طی این مدت مواج و طوفانی خواهد بود. همچنین در روزهای جمعه و شنبه خلیج فارس و به تدریج دریای عمان مواج خواهد شد.
به گفته وظیفه، دمای هوا طی امروز و تا صبح شنبه در سواحل دریای خزر بین 3 تا 6 درجه و روز جمعه تا یکشنبه در شمال شرق بین 7 تا 10 درجه کاهش خواهد یافت.
- بارش برف و باران در تهران در روز جمعه
وی در مورد وضعیت هوای تهران طی دو روز آینده، گفت: آسمان تهران در روز جمعه 19 آذر، نیمه ابری، همراه با بارش باران و برف، وزش باد، به تدریج کاهش ابر با بیشینه و کمینه دمای 6 و 1 درجه سانتیگراد و در روز شنبه 20 آذر، صاف تا کمی ابری، همراه با وزش باد بابیشینه و کمینه دمای 7 و منفی دو درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
مدیر کل پیشبینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی در ادامه با اشاره به اینکه براساس نقشههای پیشیابی از بعدازظهر امروز تا شنبه با افزایش سرعت باد سطحی شمال- شمال غربی حدود 10 تا 15 متر برثانیه ارتفاع موج در خلیج فارس و تنگه هرمز به 2 متر میرسد، گفت: بویژه از جمعه بعدازظهر تا شنبه ارتفاع موج در نیمه شرقی خلیج فارس به 3 متر افزایش مییابد و بتدریج از شنبه با افزایش سرعت باد روی دریای عمان، ارتفاع موج در این ناحیه نیز به 2 متر میرسد.
وی افزود: روز پنجشنبه ارتفاع موج در مناطق ساحلی دریای خزر نیز به بیش از 2 متر افزایش خواهد یافت از این رو توصیه می شود طی این مدت تمهیدات لازم جهت تردد ایمن قایقهای تفریحی و شناورهای سبک در مناطق ذکر شده به عمل آید.
این کارشناس سازمان هواشناسی همچنین با اشاره به اخطاریه اخیر این سازمان، اظهار کرد: بر اساس گزارههای ایستگاههای هواشناسی کشور و تصاویر دریافتی از ماهوارههای هواشناسی با ورود سامانه بارشی، بارش در استانهای گیلان و مازندران آغاز شده است. پیشبینی میشود بتدریج (بویژه از بعد از ظهر امروز تا صبح جمعه) بر شدت بارش در این مناطق افزوده شود که میتواند منجر به آبگرفتگی معابر شود. در همین مدت مه غلیظ، بارش برف و کولاک بویژه در دامنهها و ارتفاعات البرز در استانهای گیلان، مازندران و گلستان موجب محدودیت دید و اختلال در تردد جادهای خواهد شد.
به گفته وظیفه، پیامد عبور این سامانه بارشی کاهش نسبی دما در سواحل شمالی کشور از روز پنجشنبه تا صبح شنبه (بین 3 تا 6 درجه) و وزش باد شدید طی روز پنجشنبه (سرعت باد 36 تا 54 کیلومتر برساعت) خواهد بود. همچنین طی پنجشنبه تا صبح شنبه دمای هوا در شمال غرب کشور و جنوب رشته کوه البرز در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، قزوین، تهران، مرکزی ، قم و سمنان بین 5 تا 10 درجه و روز جمعه تا شنبه در شمال شرق بین 7 تا 12 درجه کاهش خواهد یافت. همچنین خلیج فارس و تنگه هرمز نیز از بعد از ظهر جمعه تا بعدازظهر شنبه مواج و متلاطم پیشبینی میشود.
بر این اساس با پیش بینی شرایط فوق توصیه میشود جهت کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم، از جمله همراه داشتن تجهیزات زمستانه برای گذر از جادههای کوهستانی البرز به سبب کولاک و برف، مدیریت انتقال و مصرف سوخت و انرژی در نوار شمالی کشور از جمعه تا شنبه به سبب افت دما و اجتناب از تردد قایقهای کوچک ماهیگیری و تفریحی در مدت طوفانی بودن دریا به کار گرفته شود.