به گزارش ايرنا، علی تیموری روز دوشنبه گفت: بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی به عنوان متولی این امر، تاکنون 6 تا 7 استان از جمله تهران، مرکزی و مازندران درگیر این ویروس هستند.
وی اظهار کرد: پرندگان مهاجر عامل شیوع ویروس آنفلوآنزای پرندگان هستند و ویروسی که ایران با آن درگیر است، از همان نوع است که در کشورهای اروپایی و روسیه وجود دارد.
وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در همان روزهای نخست شیوع این ویروس در کشور به ادارات کل محیط زیست تمام استانها بخشنامه کرد که صدور مجوز شکار پرندگان ممنوع است و افرادی هم که مجوز دارند، فعلا از شکار خودداری کنند.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست درباره استفاده برخی رستورانها از گوشت پرندگان گفت: ویروس آنفلوانزای حاد پرندگان قابل سرایت به انسان است، از این رو استفاده از گوشت این پرندگان بسیار خطرناک است و قطعا رستورانهای دارای مجوز اقدام به چنین کاری نخواهند کرد.
وی افزود: با توجه به این که پروانه شکار را ممنوع کردهایم و همچنین نیروهای یگان حفاظت محیط زیست حتی روزهای تعطیل در مناطق شکار مستقر هستند، از این رو شکار پرندگان تا حدود زیادی کاهش یافته است و اگر هم مشاهده شود با فرد متخلف برخورد قضایی میشود.
آنفلوآنزای پرندگان یک بیماری عفونی پرندگان است که ویروس آنفلوآنزای سویه A به وجود میآورد.
پرندگان وحشی معمولا ناقل سویه های ویروس آنفلوآنزای با بیماریزایی پایین و کم خطر هستند، اما در پرندگان اهلی، این ویروسها دو شکل متفاوت بیماری را ایجاد میکنند که یکی از آنها شایع و ملایم و دیگری نادر و بسیار کشنده است.
شکل ملایم بیماری اغلب تشخیص داده نمیشود، اما ویژگی سویههای دارای قابلیت بالای بیماریزایی، ایجاد بیماری شدید، ناگهانی و به شدت مسری است که میزان مرگ و میر ناشی از آن در طی 48 ساعت میتواند به 100 درصد برسد.
بسیاری از گونههای پرندگان به ویژه پرندگانی که در مناطق دارای آب و هوای مرطوب زندگی میکنند، ناقل ویروسهای آنفلوآنزای هستند.
اردک، غاز، قو و مرغ دریایی مخازن طبیعی این ویروس به شمار میروند که شیوع آن چندی است در استانهای مختلف کشور دیده میشود.