به گزارش ایرنا، این نخستین بار است که اخباری درباره اعتراضات مردمی با حضور گسترده زنان در مغولستان در این ارتباط منتشر میشود.
ظاهرا آلودگی گسترده هوا در منطقه باعث شده است تا برخی از نواحی در مغولستان نیز درگیر آن شوند و حالا مردم در اولان باتور پایتخت مغولستان به این اعتراض دارند که دولت در رفع این معضل ناتوان است.
افرادی که در خیابانها تجمع کردهاند دولت را به بیکفایتی متهم ساخته و خاطر نشان کردهاند که در چنین شرایطی باید وضعیت اضطراری اعلام شود.
آنان تاکید کردهاند که برخی از مناطق در پایتخت به شدت آلوده است و باید در نشستی ویژه، راههای برطرف کردن این مشکل بررسی شود.
سازماندهندگان اعتراضات سهشنبه اعلام کردهاند که دولت قصد دارد تا سال 2018 میلادی 80 درصد از آلودگی را کاهش دهد اما اگر وضع به همین منوال باشد کودکان بیمار شده و نمیتوانند به مدرسه بروند و کسب و کار هم با مشکل مواجه خواهد شد.
نزدیک به 800 هزار نفر از مردم مغولستان در پایتخت و در مناطق بسیار آلوده زندگی میکنند و از این بابت شکایت دارند.
از سوی دیگر سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که آلودگی در این شهر دست کم هفت برابر بالاتر از استاندارد است و اولان باتور یکی از آلودهترین شهرهای دنیا به حساب میآید.
از سال 2000 میلادی تاکنون دولت مغولستان میلیونها دلار برای مهار آلودگی و استفاده از سوخت پاک و جلوگیری از فعالیت آلایندهها هزینه کرده اما مشکل همچنان برطرف نشده است.
این در حالیست که بانک جهانی سرمایهگذاری نیز به تازگی مبلغ 3 میلیون و 100 هزار دلار برای طرح کاهش آلودگی شهر اولان باتور اختصاص داده است که جهت خرید ماسکهای ویژه برای 40 هزار دانشجو، خرید 200 دستگاه تصفیه هوا جهت نصب در 50 مهد کودک و همچنین تهیه سیستم حرارتی الکتریکی با هدف کاهش آلودگی هوای پایتخت هزینه خواهد شد.