همشهری آنلاین: مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت از مذاکره با شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی «جنرال الکتریک» و «ویرپول» آمریکا و «آریستون» ایتالیا برای احیای کارخانه‌های متوقف شده لوازم خانگی مانند ارج و آزمایش خبر داد.

عباس هاشمی در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: تعدادی از کارخانه‌های قدیمی لوازم خانگی کشور در دهه‌های گذشته نوسازی و بازسازی نشده و ‌تکنولوژی آنها در همان سطحی که در روز اول ایجاد شده بود، مانده است.

وی ادامه داد: طبیعی است که چنین کارخانه‌هایی نه تنها به سمت پویایی نمی‌رود، بلکه مسیر میرایی را طی خواهد کرد.

هاشمی گفت: در این ارتباط وزارت صنعت ورود پیدا کرده و به دنبال این است که کارخانه ارج و کارخانه‌های مشابه را به بخش خصوصی صالح واگذار کند تا آنها بتوانند با مشارکت برندهای معتبر خارجی، شرکت‌های مشترک ایجاد کنند.

مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت گفت: با شرایط بانکی موجود در کشور، چنین رقم‌های بزرگ سرمایه گذاری را هیچ کس در بخش خصوصی پرداخت نمی‌کند. راهکار این است که این کارخانه‌ها را به افرادی که ضمانتنامه خارجی دارند، واگذار کنیم و این افراد با شرکت‌های خارجی به صورت شرکت مشترک (جوینت ونچر) این کارخانه‌ها را احیا کنند.

هاشمی با تاکید بر اینکه کارخانه‌های لوازم خانگی باید هر سال حداقل دو مدل جدید از محصولات خود را به بازار معرفی کنند، گفت: با توجه به اینکه بخش عمده سرمایه گذاری برای محصولات جدید مربوط به قالب‌ها می شود، در همکاری‌های جدید تاکید داریم شرکت‌های خارجی سخت افزارهای لازم را از جمله قالب‌ها تامین کنند.

مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه در این همکاری‌های مشترک، برندهایی مانند ارج کنار گذاشته نمی‌شوند،‌ گفت: با حضور شرکت‌های خارجی، تولیدات در قالب برندهای مشترک عرضه خواهد شد.

در آخرین روزهای بهار امسال برخی رسانه‌ها اعلام کردند «ارج رسما تعطیل شد»؛ در آن زمان مدیر شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی - که 46.9 درصد از سهام این کارخانه به آن تعلق دارد - این خبر را تکذیب و تاکید کرد برنامه واگذاری آن به بخش خصوصی در حال انجام است.

پس از ارج، نام چند مجموعه تولیدی لوازم خانگی و صوتی تصویری از جمله آزمایش و پارس الکتریک نیز مطرح شد.