به گزارش ایرنا، بر اساس این گزارش که خبرگزاری رویترز منتشر کرده، رشد تقاضای نفت در حالی ادامه پیدا میکند که تولید وسایط نقلیه برقی به سرعت در حال گسترش است و تحولات فناوری در بخش حمل و نقل اتفاق میافتد.
پیشبینی تداوم رشد تقاضای نفت توسط بریتیش پترولیوم در حالی است که دیگر شرکتهای نفتی بینالمللی مانند رویال داچ شل خود را برای رسیدن تقاضای نفت به یک سطح ثابت در اوایل دهه 2030 آماده میکنند، زمانی که کشورها به تدریج به مصرف انرژیهای پاکتر روی میآورند.
بنا به گزارش بریتیش پترولیوم، انتشار کربن نیز به طور چشمگیری کاهش مییابد و بیش از مقداری است که توسط دولتها برای مبارزه با گرم شدن زمین برنامهریزی شده است.
این شرکت نفتی و گازی همچنین اعلام کرد، ذخایر فعلی نفت قابل استحصال جهان که حدود 2 هزار و 600 میلیارد بشکه است، برای پاسخگویی به بیش از دو برابرشدن تقاضای جهان در سال 2050 کافی است.
«اسپنسر دیل» اقتصاددان ارشد بیریتیش پترولیوم به رویترز گفت: فراوانی نفت میتواند به مرحلهای برسد که یک درگیری بلندمدت میان تولیدکننده کم هزینه مانند شرکتهای نفت شیل آمریکا، اعضای اوپک در خاورمیانه و روسیه و تولیدکنندگان پرهزینه مانند شرکتهای نفتی فعال در مناطقی نظیر برزیل، دریای شمال و آسیا را رقم بزند.
دیل بدون پیشبینی قیمتی برای نفت افزود: تولیدکنندگان کم هزینه، از این برتری نسبی برای افزایش سهم بازار در مقایسه با رقبای پرهزینه استفاده خواهند کرد.
براساس پیشبینی بریتیش پترولیوم، در سال 2035 یعنی زمانی که مصرف نفت به 110 میلیون بشکه در روز میرسد، شتاب رشد تقاضای نفت بین 400 هزار تا یک میلیون بشکه در روز کاهش مییابد، اما انتظار نمیرود تقاضای جهانی نفت تا قبل از پایان دهه 2040 به حداکثر مقدار خود برسد.
قیمت نفت خام آمریکا در پایان معاملات آتی دیروز (جمعه 8 بهمنماه) بازار نایمکس این کشور با 1.1 درصد کاهش نسبت به روز پیش از آن به 53 دلار و 17 سنت در هر بشکه رسید. هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز در پایان معاملات آتی بازار لندن به بهای 55 دلار و 52 سنت معامله شد که نسبت به روز پیش از آن 72 سنت کاهش داشت.
رویترز علت کاهش قیمت نفت در روز گذشته را به افزایش فعالیتهای حفاری در آمریکا نسبت داد.
شرکت نفتی بیکر هیوز آمریکا دیروز اعلام کرد، در هفته میلادی جاری به تعداد دکلهای فعال حفاری این کشور 15 دستگاه اضافه شده و تعداد آنها به 566 دکل رسیده است.