به گزارش مهر، محققان دانشگاه شاندونگ در چین و دانشگاه ریورساید در کالیفرنیا اعلام کردهاند راز فناوری تولید چنین کاغذی یک ماده شیمیایی با قابلیت تغییر رنگ است.
یادونگ یین پروفسور شیمی در دانشگاه ریورساید کالیفرنیا و یکی از مولفان تحقیق میگوید: میتوان کاغذ معمولی را با لایه نازکی از این ماده شیمیایی پوشاند و آن را به برگهای چند بار مصرف با قابلیت چاپ نوری تبدیل کرد. اما مهمترین بخش کار ما ساخت نوع جدیدی از سیستمهای تغییر رنگی است که در معرض نور از حالتی به حالت دیگر تغییر میکند.
فرایند پاک کردن این چاپ نوری نیز ساده است. به طوری که با گرما دادن به کاغذ در دمای ۱۲۰ درجه میتوان مطالب چاپ شده روی آن را پاک کرد. به گفته محققان میتوان بیش از ۸۰ مرتبه روی چنین کاغذی چاپ و سپس آن را پاک کرد.
این پوشش حاوی دو نوع ذره است. نخست مادهای به نام Prussian blue که رنگ دانه آبی غیرسمی است و هنگام دسترسی به الکترون بیرنگ میشود. ماده دیگر دی اکسید تیتانیوم است که در برابر نور UV فعل و انفعالات شیمیایی را سریعتر میکند.
به گفته پروفسور یین، این کاغذ قابلیتهای مختلفی دارد. میتوان از آن برای تولید روزنامه، مجله، پوستر، حسگرهای اکسیژن و برچسبهای مختلف استفاده کرد. در همه این موارد اطلاعات به صورت موقت مورد نیاز است و میتوان موارد چاپ شده را پاک کرد.
این تحقیق تاثیرات مهمی در بعد اقتصادی و حفظ محیط زیست دارد. در حال حاضر تولید و دور ریز کاغذ در دنیا تاثیر منفی زیادی روی محیط زیست دارد. همچنین یکی از بزرگترین منابع آلودگی صنعتی است به طوری که کاغذهای دورریز ۴۰ درصد زمینهای محل دفن زباله را اشغال کردهاند. حتی بازیافت کاغذ نیز مخرب است زیرا ابتدا باید جوهر روی کاغذ پاک شود.