«پرویز خوشکلام خسروشاهی» در گفتوگو با ایرنا درباره تصمیم بیمه ایران برای ورود به صنعت بانکداری گفت: خرید سهام بانکها از سوی بیمه ایران که یک شرکت دولتی است، در صورت رعایت ضوابط مربوط به نسبتهای آییننامه سرمایهگذاری شرکتهای بیمه و نسبتهای سهامداری مورد نظر بانک مرکزی، مشکلی ندارد.
وی افزود: شرکتهای بیمه باید حق بیمه دریافتی از بیمهگذاران را به نحوی سرمایهگذاری کنند تا بتوانند در آینده خسارتهای وارده را تأمین کنند.
خسروشاهی افزود: خرید سهام شرکتها و بنگاهها از جمله بانکها از مواردی است که برای سرمایهگذاری حق بیمه دریافتی شرکتهای بیمه در آییننامه سرمایهگذاری صنعت بیمه پیشبینی شده است.
قائم مقام بیمه مرکزی در پاسخ به اینکه آیا با توجه به دولتی بودن بیمه ایران، خرید سهام شرکتها و بنگاهها مغایر با سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی نیست، اظهار داشت: براساس قانون سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، بجز بیمه ایران دولت نمیتواند در هیچ شرکت بیمهای دیگر سهمی بیش از 49 درصدی تصاحب کند که این، امری متفاوت از سرمایهگذاری بیمه ایران در گزینههای مختلف سرمایهگذاری از قبیل خرید سهام بانکها است.
به گزارش ایرنا، محسن پورکیانی مدیرعامل بیمه ایران(دوشنبه 18 بهمنماه) در جمع خبرنگاران از تصمیم این شرکت برای خرید سهام یک بانک سود ده خبر داد و گفت: پیش از انقلاب بیمه ایران صاحب یک بانک بود که به اشتباه در بانک ملت ادغام شد.
وی افزود: از آنجا قانون اجازه تاسیس بانک را به بیمه ایران نمیدهد، این شرکت برای سرمایهگذاری حق بیمههای دریافتی از بیمهگذاران خرید سهام یک بانک را دنبال میکند.
به عقیده پورکیانی در دیگر کشورها بیمهها برای سرمایهگذاری به دنبال تاسیس بانک هستند در حالی که در ایران عکس این رویه صادق است و بانکها اقدام به تاسیس شرکتهای بیمه کردهاند.