به گزارش ایرنا، تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس و از طرفداران سرسخت ماندن در اتحادیه اروپا در سخنانی در نشست گروه موسوم به بریتانیای آزاد گفت: اکنون زمان عقب نشینی، نومیدی و بی تفاوتی نیست؛ بلکه زمان آن است تا برای دفاع از باورهایمان به پا خیزیم.
وی که خواستار برگزاری همه پرسی دوم برای خروج از اتحادیه اروپاست با بیان اینکه بایستی به خواسته مردم احترام گذاشته شود، افزود: اما مردم انگلیس بدون آگاهی از جزئیات برگزیت [در همه پرسی 23 ژوئن] رای دادند و اکنون که این جزئیات به تدریج برملا می شود این حق آنهاست که از نظرشان برگردند؛ بنابر این ماموریت ما این است که آنها را تشویق کنیم تا نظرشان را تغییر دهند.
بلر تصریح کرد: متاسفانه دولت انگلیس، دولت برگزیت است و از سوی طرفداران برگزیت احاطه شده است.
وی افزود: آنهایی که افسار دولت را به دست گرفته اند خواهان خروج سخت از اتحادیه اروپا هستند. متاسفانه سیاست کنونی دولت، «خروج از اتحادیه اروپا به هر قیمتی» است. از این روی ما وظیفه داریم تا هزینه واقعی و تبعات خروج از اتحادیه اروپا را برملا کنیم و نشان دهیم که این تصمیم ( رای مردم) بر پایه اطلاعات ناقص گرفته شد، اما اکنون مردم از واقعیت ها آگاه هستند و می دانند که با خروج از اتحادیه اروپا کشورشان آسیب خواهد دید.
بلر بیان داشت: من نمی دانم که آیا ما موفق خواهیم شد یا خیر؟ اما اطمینان دارم که اگر تلاش نکنیم، نسل های آینده از ما گلایه مند خواهند بود.
این سیاستمدار انگلیسی با اشاره به آغاز گفت وگوهای نمایندگان مجلس اعیان در رابطه با لایحه آغاز فرایند رسمی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بیان داشت که طرفداران برگزیت برای تشویق نمایندگان مجلس اعیان از معنای وطن پرستی سوء استفاده می کنند.
وی افزود: اما بحث ما این است که بایستی مشارکت مان را با بزرگترین اتحادیه سیاسی و بازار تجاری حفظ کنیم، نه اینکه منافع ملی مان را قربانی اهداف سیاسی کنیم.
نخست وزیر پیشین انگلیس با بیان اینکه موضوع مهاجرت اصلی ترین محور چالش طرفداران برگزیت است، افزود: در برخی از مناطق کشور، فشار روی بخش های عمومی زیاد است و همین مساله سبب شده است تا نگرانی ها در مورد شمار مهاجران از اروپا زیاد شود. اما برای بسیاری از مردم مساله اصلی ورود مهاجران از کشورهای غیر اروپایی است که بالمال می تواند امنیت ملی را تهدید کند.
این سیاستمدار انگلیسی در همین حال بیان داشت: در حالی که چندین ماه از همه پرسی برگزیت می گذرد اما تاکنون بحث جدی در مورد اینکه چگونه خروج انگلیس بر مساله مهاجرت تاثیر می گذارد بیان نشده است.
وی ادامه داد: در کنار این موضوعات، بحث تجزیه انگلیس نیز دوباره روی میز قرار گرفته، با این تفاوت که این بار دست طرفداران ترک انگلیس پرتر است.
بلر گفت: در حال حاضر شاهد هستیم که اوضاع مرزی ایرلند شمالی دچار بی ثباتی شده است.
اکثر مردم انگلیس در همه پرسی 23 ژوئن سال گذشته به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند.
'ترزا می ' نخست وزیر انگلیس اعلام کرده است که ماده پنجاه لیسبون که سرآغاز شروع مذاکرات خروج رسمی کشورش از اتحادیه اروپا است، را تا پیش از پایان ماه مارس میلادی آغاز خواهد کرد.