به گزارش تسنیم، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در چهارمین جشنواره تقدیر از اساتید و دانشجویان برتر دانشگاه امام صادق(ع) و یادواره آیتالله مهدوی کنی، گفت: دانشگاه امام صادق(ع) دانشگاهی در تراز جامعه علمی و اسلامی است و به عنوان یک نهاد فاخر و غیرقابل جایگزین محسوب میشود، لذا باید با استفاده از ظرفیت این دانشگاه در توسعه علوم انسانی گام برداریم.
وی افزود: نمیتوان علوم انسانی را وارد کرد، رشتههای اسلامی را خودمان باید ایجاد کنیم و با اختراع رشتههای جدید، علوم انسانی صادر کنیم.
وزیر علوم با بیان اینکه باید رشتههای نو در علومانسانی راهاندازی کنیم، تاکید کرد: در علوم فنی و تجربی هم خیلی از رشتهها باید کنار گذاشته شوند و در این راستا اکنون رشتههای بینرشتهای مطرح هستند.
فرهادی با اشاره به اینکه در معماری دارای دستاوردهای خوبی هستیم، افزود: در این راستا در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند معماری کشور در حال بررسی است. باید در آموزش عالی از سابقهای که در معماری داریم استفاده و از این اندوختهها بهرهبرداری کنیم. در رشتههای علوم تجربی باید پیوست فرهنگی داشته باشیم، البته رشتههای علومانسانی هم باید تاثیر اجتماعی داشته باشند و تاثیر آنها مشخص شود.
وی با اشاره به تاسیس دانشگاه امام صادق(ع) در ابتدای انقلاب اسلامي، تاکید کرد: خوشبختانه تعامل بین دانشگاه امام صادق(ع) و دیگر دانشگاهها شکل گرفته و ما نیز در وزارت علوم در خدمت این دانشگاه هستیم. دانشگاه امام صادق(ع) الگوی بسیار مناسب دانشگاه اسلامی است، البته ما نیز باید اسلامی کردن دانشگاهها را به عنوان یک ماموریت در وزارت علوم دنبال کنیم.
وزیر علوم با اشاره به توسعه تحصیلات تکمیلی دانشگاه امام صادق(ع) طی 30 سال گذشته، یادآور شد: ماحصل این اقدامات سرمایههای انسانی هستند که امروز در بخشهای مختلف فرهنگی یا به عنوان نمایندگان مجلس، سفرا و برنامهریزان مشغول خدمت هستند.
وی با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاههای زیادی تاسیس شد، خاطرنشان کرد: تاسیس دانشگاه تربیت مدرس یکی از اقداماتی بود که پس از انقلاب صورت گرفت که هدف آن تربیت استاد دانشگاه بود، اما با توجه به توسعه تحصیلات تکمیلی در سایر دانشگاهها، این دانشگاه در انجام ماموریت خود باز ماند، اگرچه عملکرد خوبی داشته است.
وزیر علوم با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور بیش از حد دانشگاه داریم، گفت: در حال حاضر دو هزار و 880 موسسه آموزش عالی و 160 تا 170 دانشگاه در کشور داریم، دانشگاههای علمی کاربردی، فنی و حرفهای، پیامنور و دانشگاه آزاد که مانند یک وزارتخانه عمل میکند. توسعه کمی به حد کافی بوده است به شکلی که الان شاهد کم شدن ورودیهای دانشگاهها هستیم.