به گزارش ایرنا، دکتر یوسفی کبریا روز دوشنبه در جلسه هماهنگی بررسی سامانه تراز آب دریای خزر در سالهای 94 و 95 در نوشهر افزود: مهمترین دلیل کاهش آب دریای خزر میزان ورودی آب رودخانههای منتهی به دریا خصوصا از رودخانه ولگا در روسیه بوده است.
وی گفت: آب ورودی دریای خزر از طریق رودخانه ولگا در این زمان با کاهش 80 درصدی مواجه بوده است.
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر همچنین با تشریح علل کاهش تراز آب دریای خزر در سالهای اخیر گفت: تداوم خشکسالی در اغلب حوضههای آبریز دریای خزر و کاهش میزان ورودی آب رودخانهها از دلایل کاهش تراز آب دریای خزر است.
به گفته وی، آب دریای خزر از سال 56 تاکنون با نوسانات زیادی روبرو بوده است بطوری که در برخی از سالها نظیر 57، 2.5 متری افزایش یافت و در بیشتر سالها نیز این روند کاهشی بوده است.
دکتر یوسفی همچنین خواستار تدوین برنامه کنترلی صحتسنجی ساحلی ارگانهای مختلف به منظور تبادل سریع دادههای تراز آب دریای خزر شد.
مدیر کل بنادر و دریانوری استان مازندران نیز در این جلسه گفت: پیشروی و پسروی آب در دریای خزر بسیار زیاد است و همین امر سبب شده تا نتوان از امکانات این دریا به ویژه در بخش مسافری به نحو مطلوب بهرهبرداری کرد.
سیاوش رضوانی افزود: با توجه به وظایف سازمان بنادر و دریانوردی در موضوع ایمنی تردد شناورها در دریاها، شناخت جریان آب و رسوبگذاری در دریای خزر برای تأمین ایمنی بسیار ضروری است.
وی همچنین خواستار جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در سواحل، مقابله با آلودگی محیط زیست دریای خزر شد.
در این جلسه کارشناسانی از سازمان نقشهبرداری و هواشناسی کشور و شرکت آب منطقهای و هواشناسی استانهای مازندران، گیلان و گلستان حضور داشتند.
بزرگترین دریاچه جهان، خزر با وسعت حدود 370 هزار کیلومتر مربع بین کشورهای ایران، روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان مشترک است و به علت بزرگی آن به دریا معروف است.