به گزارش ایسنا، شاخص ام اس سی آی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن اندکی کاهش یافت اما از ابتدای فوریه تاکنون بیش از سه درصد و از ابتدای سال ۲۰۱۷ تاکنون بیش از ۹ درصد رشد نشان میدهد.
شاخص نیککی ۲۲۵ ژاپن ۰.۶ درصد و کسپی کره جنوبی ۰.۴ درصد رشد کرد. شاخص هانگ سنگ در هنگ کنگ ۰.۱ درصد نزول کرد در حالیکه شانگهای کامپوزیت در سرزمین اصلی چین ۰.۲ درصد صعود کرد. شاخص اس اند پی/ ای اس ایکس ۲۰۰ هم ۰.۲ درصد عقبنشینی کرد.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، سرمایهگذاران امیدوارند نخستین سخنرانی ترامپ در برابر کنگره که بعدازظهر سهشنبه - چهارشنبه صبح به وقت آسیا - برنامهریزی شده است، شفافیت بیشتری درباره کاهش مالیاتها، هزینه بر روی زیرساخت و سایر سیاستهای مناسب فضای کسب و کار فراهم کند.
رییس جمهور آمریکا روز دوشنبه در جمع گروهی از فرمانداران گفت: دولت هزینه بر روی زیرساخت را آغاز خواهد کرد.
وی همچنین عنوان کرد پیشنهاد خواهد کرد هزینه دفاعی ۵۴ میلیارد دلار افزایش پیدا کند، در حالیکه به همین میزان از بودجه برنامههای داخلی و کمک خارجی را کاهش خواهد داد.
به گفته آیاکو سرا، استراتژیست بازار در بانک سومیتومو میتسویی تراست، سخنرانی روز سهشنبه ترامپ ممکن است مانند سخنرانی مراسم تحلیف وی باشد که انتظارات بالایی برای آن وجود داشت اما بدون ارایه جزییات چندانی درباره سیاستهای مالی و اقتصادی دولت جدید آمریکا برگزار شد. بازار دیگر نمیخواهد این وضعیت تکرار شود و خواهان آن است كه از برنامههای واقعی مطلع شود در غیر این صورت مایوس خواهد شد.
استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: ترامپ از این رویداد برای رونمایی بعضی از برنامههای اصلاحات مالیاتی خود استفاده خواهد کرد.
در وال استریت، شاخصهای سهام بزرگ روز دوشنبه یک رکورد دیگر بر جای گذاشتند. داوجونز اینداستریال اوریج با ۰.۱ درصد رشد، برای دوازدهمین روز متوالی صعود کرد که طولانیترین روند صعودی این شاخص در ۳۰ سال گذشته است. شاخص اس اند پی ۵۰۰ هم ۰.۱ درصد و نزدک کامپوزیت ۰.۳ درصد صعود کردند.
شاخص دلار در برابر سبدی از ارزهای بزرگ تغییر چندانی نداشت و در ۱۰۱.۱۵۰ واحد قرار گرفت. این شاخص پس از پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر، تحت تاثیر وعدههای وی برای اجرای تدابیر محرک مالی گسترده و کاهش مالیاتها، به بالاترین سطح در ۱۴ سال اخیر صعود کرده بود.
دلار از ۱۱۲.۷۹ ین در روز دوشنبه به ۱۱۲.۵۰ ین در روز سهشنبه کاهش یافت. یورو از ۱.۰۵۸۷ دلار به ۱.۰۵۹۴ دلار صعود کرد.
نفت خام آمریکا در معاملات الکترونیکی بازار نیویورک با ۱۵ سنت افزایش، به ۵۴.۲۰ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه ۶ سنت افزایش یافت و در ۵۴.۰۵ دلار بسته شد. بهای نفت برنت که قیمت پایه بازار بینالمللی است، با ۱۸ سنت افزایش، ۵۶.۶۰ دلار معامله شد.
هر اونس طلا برای تحویل فوری ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۲۵۴.۴۸ دلار رسید اما از بالاترین قیمت سه ماه و نیم گذشته که روز دوشنبه به آن صعود کرده بود، فاصله گرفت.