به گزارش تسنیم، حقالتدریس معلمان رسمی آموزش و پرورش، حقوق معلمان حقالتدریس، حقوق سرباز معلمان و نیروهای قراردادی هر سال به دلیل کسری بودجه آموزش و پرورش با تاخیرهای بسیار و چند ماهه پرداخت میشود.
در بودجه سال 96 وزارت آموزش و پرورش، اعتبار مربوط به حقوق و مزایا (بند و) معادل 30 میلیون و 700 هزار تومان تعیین شده و بودجه مربوط به سایر هزینههای اجتنابناپذیر و ضروری معادل 2 هزار و 800 میلیارد تومان پیشبینی شده است که به اذعان برخی کارشناسان بودجهریزی به میزان دو هزار و 400 میلیارد تومان کسری خواهد داشت.
طبق اعلام مسئولان آموزش و پرورش، در سالهای اخیر بودجه بند سایر آموزش و پرورش کاهش یافته که این بخش مربوط به هزینههای غیر پرسنلی است همچنین حقوق سرباز معلمان، حقالتدریس نیروهای شاغل و آزاد نیز در این بخش تعریف میشود. موضوعی که علیاصغر فانی وزیر سابق آموزش و پرورش در جلسه تودیع خود از آن به عنوان واقعیتی تلخ در آموزش و پرورش یاد کرد و گفت: باید یک واقعیت تلخ را بگویم سهم اعتبارات غیرپرسنلی از کل اعتبارات آموزش و پرورش از 1.6 درصد در سال 92 به یک درصد در سال 94 کاهش یافت و با یک درصد چه کاری میتوان کرد؟ از اعتبار اختصاص یافته به بند سایر باید هزینههای جاری، سرانه مدرسه و بحثهای کیفیت بخشی اجرا شود.
همچنین شهریور سال گذشته مربیان پیشدبستانی طبق قانون مصوب مجلس به صورت حقالتدریس در آموزش و پرورش به کار گرفته شدند که بودجهای برای پرداخت حقوق آنها پیشبینی نشده است.
آموزش و پرورش از ابتدای سال تحصیلی 95-96 هنوز ریالی از حقالتدریس نیروهای رسمی و آزاد و حقوق سرباز معلمان را پرداخت نکرده است چرا که به دلیل کسری بودجه این وزارتخانه، پولی برای پرداخت این مطالبات وجود ندارد. در هفتههای گذشته آموزش و پرورش از تامین اعتبار یک هزار میلیارد تومانی از سوی دولت برای پرداخت مطالبات در بحث حقالتدریس معلمان، حقوق سرباز معلمان و نیروهای قراردادی و سرانه مدارس خبر داد اما با وجود انعکاس این خبر در تاریخ 6 اسفند 95، معلمان همچنان از واریز نشدن مطالباتشان خبر میدهند.
یکی از معلمان از توابع شهرستان نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان میگوید: به عنوان معلم در قالب بستههای حمایتی (خرید خدمات آموزشی از بخش خصوصی) از ابتدای مهر مشغول فعالیت هستم اما با گذشت 6 ماه از سال تحصیلی هنوز یک ریال از حقوق ناچیز که مبلغ آن 580 هزار تومان تا 700 هزار تومان است، پرداخت نشده و در دو سال گذشته نیز هیچ عیدی به آنها داده نشده است.
یکی دیگر از مربیان پیش دبستانی نیز که مطابق مصوبه مجلس هماکنون به عنوان معلم حقالتدریس در دوره ابتدایی مشغول به کار است، عنوان میکند: از مهر تا به امروز حتی یک ریال به عنوان حقوق دریافت نکردهام و برای رفتوآمد به مدرسه نیز از جیب خودم هزینه میکنم، هیچ انگیزهای برای کار کردن ندارم و فقط به امید استخدام به کلاس میآیم.
- آغاز پرداخت مطالبات معلمان از هفته جاری
منصور مجاوری، مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت آموزش و پرورش در رابطه با زمان پرداخت مطالبات حقالتدریس معلمان، گفت: قرار است این مطالبات پس از پرداخت حقوق معلمان از روز شنبه واریز شود.
مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه بودجه سال 96 مصوب کرد تا دولت حقوق کارکنان آموزش و پرورش را به صورت ماهانه پرداخت کند و بر این اساس هر موضوعی که ذیل عنوان حقوق تعریف میشود از جمله حقوق نیروهای رسمی، پیمانی و سرباز معلمان باید به صورت منظم در هر ماه پرداخت شود. به نظر میرسد در صورت اجرایی شدن این مصوبه مجلس در سال 96، پرداخت حقوق در آموزش و پرورش سامان یافته و تاخیرها در پرداخت مطالبات معلمان پایان پذيرد.