آنچه از شوراي شهر انتظار ميرود، كاربست تجربيات خوب و بد بهدست آمده در دورههاي قبلي شورا و كمك به پيشرفت همهجانبه و ارائه سطح برتر و بالاتر از خدمات اجتماعي به شهروندان است. لازمه موفقيت شورا در رسيدن به بالاترين اندازه رضايتمندي مردم، وجود يك مجموعه قوي كارشناسي باتجربه و متعهد در كنار شهردار منتخب است. مديريت شهري موفق نيازمند همكاري، هماهنگي و همدلي شورا و شهرداري خواهد بود.
يكي از شروط اصلي خدمتگزاري صادقانه به مردم پرهيز از تمايلات جناحي و حزبي است. غربالگري نيازها و دغدغههاي جاري شهروندان از مقدمات يك تحول بزرگ شهري است. يكي از بزرگترين انتظارات مردم از اعضاي شورا انتخاب شهرداري كارآمد و دلسوز است. منتخبين مردم براي ابقا يا انتخاب يك شهردار در معرض امتحان الهي قرار دارند و مردم چگونگي و شفافيت انتخاب شهردار را رصد و تعقيب ميكنند.
اعضاي شورا براي انتخاب بهترين گزينه ممكن و شايسته بايد با مطالعه و بررسي گزينههاي برتر براساس يك چارچوب و اصول تعريف شده اقدام كنند و بهدور از نگاههاي حزبي، سياسي و محلي براساس توانمنديهاي ذاتي افراد و برنامه وي دست به انتخاب شهردار بزنند. متأسفانه قوانين موجود و عدم انطباق وظايف و مسئوليتهاي شوراها با اختيارات قانوني آنها زمينهساز مشكلات متعددي شده است.
بهعنوان مثال شوراي شهر فقط حق انتخاب شهردار را برعهده دارد و در فرايند داخلي و نحوه تقسيم كار مديران شهرداري دخالتي ندارد و اين امر براي شهرداري تهران با حدود 57 هزار نيرو و بودجه سالانه 18هزار ميليارد توماني با ساير شهرها تفاوتي ندارد؛ بنابراين نظارت بر عملكرد شهرداري و مديران آن تنها در قالب تذكر و سؤال از شهردار تهران صورت ميگيرد كه در نهايت با سازوكار قانوني خاص ميتواند به استيضاح شهردار منجر شود،
درحاليكه بايد شوراي شهر ابزارهاي كارآمد و مؤثر براي اعمال مصوبات خود در دست داشته باشد و براي برخورد با هر نوع تخلف و يا ناكارآمدي مديران شهري مسير مناسب و حقوقي لازم وجود داشته باشد. در اين صورت هزاران ساعت كار كارشناسي و اقدامات متعدد كميسيونها و اعضاي شورا براي اداره بهتر شهر و نظارت مؤثر و كارآمد به ثمر مينشيند.
نمونه مهم بعدي وجود دستگاههاي متعدد دولتي و تداخل اختيارات و وظايف آنهاست كه در عمل نهتنها مديريت واحد شهري را غيرممكن ساخته بلكه مديريت هماهنگ را نيز با مشكل مواجه كرده است. درحاليكه شهروندان محترم شوراي شهر را مسئول ميدانند و بسياري از امور را از شوراي شهر انتظار دارند.
- انتظار رأيدهندگان از اعضاي شورا
1- شوراي جديد بايد بهصورت روشن طي يك گزارش جامع اقدامات انجامشده و نواقص احتمالي را به شهروندان اعلام نمايد.
2- مردم انتظار دارند مهمترين تصميمات شوراي شهر بر مدار نظام فني و اجرايي و اسناد بالادستي باشد و عدول از برنامه پنجساله و يكساله ممنوع باشد.
3- مردم انتظار دارند شهردار براساس توانمنديهاي حرفهاي و مديريتي انتخاب شود و انتخاب براساس سهمخواهي سياسي را برنميتابند.
4- مردم توقع دارند شورا از منفيگري به اقدامات گذشته پرهيز نموده و صرفا نقد و انتقاد از دريچه كارشناسي به مسائل شهري مطرح گردد.
5- مردم از شوراي پنجم، شهري توسعهيافتهتر از سالهاي قبل طلب ميكنند. رأيدهندگان خواهان شهري با فضاهاي سبز و بوستانهاي زيبا، گردشگاهها و مكانهاي ورزشي درخور و شايسته، حملونقل عمومي ازجمله مترو و اتوبوسراني منظم و قابل دسترس ميباشند.
6- منابع درآمدي قابل اتكاي شهرداري و حركت به سمت اقتصاد پايدار مديريت شهري بهمنظور جبران كمبود اعتبار كداماند؟
- نمايهاي از شوراي شهر كارآمد
1- داشتن برنامه اجرايي معقول، كارآمد و قابل اجرا و ارزشيابي و پايش مستمر اقدامات انجام شده.
2- همكاري و هماهنگي با ساير مسئولان و دستگاههاي دولتي
3- بررسي مشكلات و آسيبهاي شهر و ريشهيابي آنها و برنامهريزي جهت رفع عقبماندگيهاي شهر
4- تلاش جهت ارتقاي جايگاه فرهنگي و سياسي شهر
5- تعامل مستمر با اساتيد، روشنفكران و جوانان اهل فكر و نخبگان
6- توجه خلاقانه به زيباسازي شهر
7- استفاده بهينه از امكانات و تجهيزات موجود
8- توجه جدي به بهداشت رواني در شهر با زيباسازي مناسب و...
9- ايجاد و توسعه مراكز فرهنگي و ورزشي
10- ارتباط مستمر و كارآمد با شوراهاي شهر موفق دنيا
11- تلاش در جهت ايجاد منابع پايدار درآمدي براي شهر.
- عضو شوراي شهر تهران