براساس گزارش BBC، شوراي امنيت بزرگراههاي فرمانداران ايالات آمريكا تخمين زدهاست كه در سال 2016 نزديك به 6000 نفر عابر پياده در آمريكا جان خود را از دست دادهاند و اين بالاترين ميزان مرگ و مير در اين بخش طي 20 سال گذشته بودهاست.
ميزان مرگ و مير عابران پياده نسبت به ميزان مرگ و مير ناشي از تصادفات جادهاي طي 6 سال گذشته چهار برابر افزايش داشتهاست. براساس گزارش اين شورا گوشيهاي موبايل در كنار ديگر عوامل مقصر اصلي اين افزايش آمار مرگ شناخته شدهاند.
در اين گزارش آمدهاست جديدترين عاملي كه به افزايش آمار مرگ عابران پياده در خيابانها منجر شده، استفاده از گوشيهاي موبايل در حين عبور از خيابانها است، عاملي كه منبع اصلي حواسپرتي هم براي رانندگان و هم براي عابران پياده به شمار ميرود.
ديگر عوامل شامل افزايش ميزان رانندگي به واسطه بهبود شرايط اقتصادي، كاهش قيمت سوخت و افزايش ميزان پيادهروي با هدف تندرستي و دلايل زيستمحيطي است. 15 درصد از رانندگان و 34 درصد از عابران پياده به دليل مصرف الكل ميزان مرگ و مير را در سال 2016 افزايش دادهاند.
برخي از شهرها در تلاشند تا پديده حواسپرتي ناشي از استفاده از گوشيهاي موبايل را مهار كنند. براي مثال در آگزبرگ براي هشدار به افرادي كه مصرانه به صفحه موبايل خود چشم دوختهاند، چراغهاي سبز و قرمزي روي زمين نصب شدهاست.
همچنين مقامات شهر بودگراون در هلند نيز دوره آزمايشي را در ماه فوريه اجرا كرد كه به واسطه آن خطوط سبز و قرمزي توسط چراغهاي راهنمايي و رانندگي روي زمين تابيده ميشود تا به زامبيهاي اسمارتفوني هشدار دهد كه وارد منطقهاي خطرناك شدهاند. به گفته مقامات اين شهر، شبكههاي اجتماعي، بازيها،واتساپ و موسيقي اصليترين عوامل حواسپرتي افراد به شمار ميروند.