به گزارش ایسنا، سازمان حج و زیارت هفته اول فروردینماه اولویتهای زائرانی را که امسال میتوانند به حج مشرف شوند اعلام کرد و متعاقب آن زمان ثبتنام در کاروانها را هفته سوم فروردینماه تعیین کرد. با این حال که هنوز وضعیت ثبتنام و کاروانها مشخص نشده، شایعاتی مبنی بر انصراف دستههایی از زائران پخش شده است.
در شایعه اول عنوان شده: «انصراف ۳۰۰ نفر از زائران یزدی جای تشکر دارد. حاجیان واقعی یزدیها هستند که پول ثبت نام را به بیمارستان مخصوصی بیماران سرطانی اهدا کردهاند. لطفا اطلاعرسانی کنید تا همه ایرانیها انصراف دهند و عزت ایرانی نباید به دست آلسعود خراب شود.»
همان زمان «علی اصغر شریفی زارچی»، مدیر حج و زیارت استان یزد گفته بود: «با توجه به اینکه وضعیت اعزام زائران به حج تمتع هنوز مشخص نشده و قراردادها و کاروانهای هیچیک از شهرها بسته نشده، لذا خبر منتشر شده شایعه است. بویژه آنکه ظرفیت استانها هنوز اعلام نشده و خبر انصراف ۳۰۰ زائر یزدی کذب است.»
در واقع خبر انصراف گروهی از زائران یزدی بیش از یک سال پیش، آن هم پس از واقعه فرودگاه جده رخ داد، وقتی پرونده دادخواهی ایران در محاکم قضایی عربستان باز بود و مطالبه اجرای اشد مجازات برای دو مامور خاطی سعودی بود آنچنان پیگیری نمیشد و بعد هم ماجرای محرومیت زائران ایرانی از حج سال گذشته تحت تاثیر قطع روابط سیاسی دو کشور، پیش آمد.
سعید اوحدی ـ رییس پیشین سازمان حج و زیارت هم بارها اعلام کرده بود که هیچ ودیعهگذاری از حج تمتع انصراف نداده است. او در آخرین آماری که مردادماه سال گذشته از انصرافدهندگان حج و عمره ارائه کرد، گفته بود: هیچ زائری از نوبت تشرف به حج واجب صرفنظر نکرده، چرا که حج، امری واجب است و برای آن حکم شرعی وجود دارد. علاوهبر این، جمعیت انصرافدهندگان عمره نیز تغییر نکرده است.
حالا شایعهی دیگری به تبعیت از حرکتی تکذیب شده زائران یزدی در حال انتشار است؛ «گروهی از حجاج تبریزی که قرار بود امسال به حج بروند مثل حاجیان یزدی منصرف شوند. انصراف ۴۰۰ نفر دیگر از هموطنان تبریزی جای تشکر و قدردانی دارد و هزینه این گروه برای تهیه جهیزیه ۵۰ نوعروس صرف خواهد شد. » در پایان این پیام هم دقیقا مثل شایعه اول از مردم خواسته شده تا با اطلاعرسانی «همه ایرانیها مثل یزدیها و تبریزیها انصراف دهند تا عزت ایرانیها بدست آل سعود جانیتگار خدشهدار نشود. »