به گزارش ایرنا، آژانس بینالمللی انرژی (International Energy Agency) افزود: هند یکی از نقاط درخشان اقتصاد جهانی و از محرکهای اصلی بازار جهانی انرژی در انواع سوخت و فناوریهای انرژی است و رابطه سازمانی با این کشور به پیشرفت آژانس کمک میکند.
«فاتح بیرول» مدیرعامل آژانس بینالمللی انرژی نیز پیوستن هند به این نهاد بینالمللی را گام بزرگ دیگری در راستای جهانی شدن آژانس دانست و گفت: نمیتوان بدون توجه به هند در مورد آینده بازار جهانی انرژی صحبت کرد.
هند به دلیل افزایش درآمد و رشد جمعیت و شهرنشینی از پتانسیل بالایی برای تقاضای انرژی برخوردار است. یک پنجم جمعیت جهان در هند زندگی و 6 درصد انرژی جهان را مصرف میکنند.
بر اساس گزارش «چشم انداز انرژی هند» آژانس بینالمللی انرژی، انتظار میرود، تقاضای انرژی این کشور در 25 سال آینده بیش از 2 برابر شود.
به گزارش ایرنا، آژانس بینالمللی انرژی یک سازمان مستقل بیندولتی است که در چارچوب سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در سال ۱۹۷۴ در پی بحران نفتی سال ۱۹۷۳ بنیانگذاری شده و دبیرخانهٔ آن در پاریس قرار دارد.
این سازمان ابتدا در پاسخ به اختلالات فیزیکی عرضهٔ نفت، و همچنین به عنوان منبع اطلاعات آمار مربوط به بازار بینالمللی نفت و دیگر شکلهای انرژی بنیان نهاده شد.
پیش از این، تنها کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که کشورهای توسعهیافته مصرفکننده انرژی هستند، میتوانستند به عضویت این آژانس بینالمللی درآیند.