به گزارش تسنیم، مسعود کرباسیان با اعلام اینکه 19 دستگاه ایکس ری جدید کامیونی به ظرفیت گمرک افزوده می شود، افزود: تا پایان امسال 19 دستگاه ایکسری کامیونی علاوه بر 12 دستگاه فعلی به ظرفیت گمرک برای اسکن محمولههای تجاری افزوده میشود.
رییس کل گمرک ایران افزود: براساس قرارداد منعقده بین گمرک و دو سازمان داخلی یعنی وزارت دفاع و انرژی اتمی بخشی از ایکسریهای کامیونی توسط این سازمانها ساخته و تعدادی نیز از خارج خریداری میشود که با نصب و راهاندازی این دستگاهها، گمرک ایران به ایکسریهای پُرسرعت و سرعت متوسط تجهیز خواهد شد.
کرباسیان اظهارداشت: در عین حال، ساخت 5 دستگاه ایکس ری کامیونی به سفارش گمرک در وزارت دفاع عملیاتی شده است. وی با اشاره به اینکه ساخت دستگاههای ایکسری کامیونی در انحصار چند کشور بزرگ دنیا است، گفت: خوشبختانه وزارت دفاع و سازمان انرژی اتمی کشورمان با ورود به این عرصه یعنی ساخت دستگاههای پیشرفته ایکسری گام بزرگی در این زمینه برداشتهاند که باعث افتخار است و ما بسیار خرسندیم که توانستهایم با دادن سفارش ساخت دستگاههای ایکسری به این دو سازمان در جهت حمایت از این نوع تکنولوژی و تقویت تولید داخل گام برداریم.
وی گفت: گمرک ایران یک دستگاه ایکس ری کامیونی بسیار پیشرفته را از کارخانه تولید کننده تحویل گرفته که این ایکس ری پیشرفته پُرسرعت بوده و به صورت fast scan عملیات اسکن و کنترل محموله ها را انجام می دهد و تمام سیستم به صورت اتوماتیک کار می کند. این دستگاه ایکس ری بسیار پیشرفته قادر است در کمترین زمان ممکن محتویات کانتینرها را در حال حرکت اسکن و تصاویر را در اختیار بخش فنی گمرک قرار دهد و در هر ساعت 150 کانتینر را اسکن کند، بنابراین تمامی کانتینرهای ورودی به بندر شهید رجایی تحت پوشش ایکس ری قرار می گیرد.
کرباسیان تأکید کرد: با نصب و راهاندازی دستگاههای ایکسری کامیونی از هر دو نوع پُرسرعت و سرعت متوسط در گمرکات مهم از جمله گمرک شهیدرجایی بندرعباس سرعت اسکن کانتینرهای حامل کالا در گمرکات به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.
رییس کل گمرک ایران در پاسخ به سئوالی مبنی بر علت تأخیر در نصب و راهاندازی ایکسریهای جدید، انجام برخی از مراحل اداری و کسب مجوزهای لازم را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: ما در زمینه تجهیز گمرک به دستگاههای پیشرفته کنترلی و نظارتی عزم جدی داریم و انشاءالله با حمایت و کمک دولت در تأمین بودجه و اعتبارات لازم برای خریداری و ساخت ایکسریهای جدید در داخل کشور گامهای بلندتری در جهت تسهیل و تسریع فرآیندهای تجاری برخواهیم داشت.
کرباسیان همچنین در پاسخ به سئوالی در مورد چگونگی همکاریهای گمرکی ایران با کشورهای همسایه در قالب تبادل الکترونیکی اطلاعات ضمن ابراز خرسندی از توسعه این نوع همکاریها، گفت: در سیستم تبادل الکترونیکی اطلاعات، بین گمرکات همسایه اسناد خروجی یک گمرک میتواند به عنوان اسناد ورودی گمرک کشور مقابل مورد استفاده قرار گیرد و با این کار از انجام دوبارهکاری و کنترلهای مجدد و در نتیجه اتلاف وقت جلوگیری به عمل میآید.
وی افزود: سال گذشته یکی از پروژههای اقتصاد مقاومتی، پروژه الکترونیکی کردن گمرکات بود که خوشبختانه توانستیم تا حدود 100 درصد این کار را انجام دهیم و به وظیفه خود عمل کنیم.
رییس کل گمرک با استقبال از نقدهای سازنده درباره گمرک، گفت: آنچه که در گمرک طی سه سال گذشته و در قالب برنامه مکانیزاسیون گمرکی انجام شده در جهت رشد و اعتلای اقتصاد کشور بوده و من وظیفه خود میدانم که پاسخگوی کارهای انجام شده در این زمینه باشم.
کرباسیان همچنین در خصوص تأثیر به کارگیری دستگاههای الکترونیکی برای شناسایی و کشف محمولههای قاچاق کالا که به گفته وی منجر به افزایش درآمد گمرکی و ناامن شدن فضا برای قاچاقچیان شده است، اظهار داشت: در بحث مبارزه با پولشویی، گمرک ایران با همکاری سیستم بانکی موفق به تشکیل 2700 پرونده و معرفی آن به مراجع ذیصلاح شده است.
وی در رابطه با کشفیات گمرک در سال گذشته نیز عنوان کرد: کشفیات کالای قاچاق در گمرک در سال گذشته نسبت به سال 1394 با استفاده از سامانه جامع گمرکی 50 درصد افزایش داشته است.
کرباسیان افزود: همچنین کشفیات مواد مخدر و پیش سازهای صنعتی از 15 کیلوگرم سال 1391 به 300 تن در سال 1394 رسید و گمرک موفق شد در سال گذشته نیز بزرگترین محموله هرویین را به وزن 536 کیلو کشف و ضبط نماید که بازتاب بین المللی بسیار زیادی هم داشت.
رییس کل گمرک ایران گفت: گمرک در سال 1395 موفق شد با کمک تجهیزات کنترلی پیشرفته تعداد 50 مورد قاچاق انسان نیز کشف کند که این موضوع در تاریخ عملکرد گمرک بی سابقه بود.