به گزارش ايرنا، محمد درویش روز یکشنبه گفت: یکی از اقدامات سازمان محیط زیست در راستای انجام رسالت خود مبنی بر پاسداری و ارتقای فرهنگ جامعه، برگزاری جشنواره و مسابقاتی است که بتواند انگیزه بیشتری برای بخشهای مختلف که کارهای محیط زیستی انجام میدهند، ایجاد کند.
وی اظهار کرد: در این راستا اگر مبلمان شهری به درستی مدیریت نشود هم موجب تشدید ترافیک، افزایش مصرف سوخت، آلودگی، کم تحرکی و افزایش ضریب بیماریها میشود که می تواند خسارات جبرانناپذیری به حوزههای مختلف کشور وارد کند.
وی ادامه داد: بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست تصمیم به برگزاری نخستین جشنواره سکونتگاههای سبز کرد که هدف از برگزاری آن کمک به تغییر سبک زندگی ایرانیان است.
درویش گفت: برای برگزاری این جشنواره شورای سیاستگذاری متشکل از نمایندگان وزارت مسکن و شهرسازی کشور، سازمانهای حفاظت محیط زیست و شهرداریها تشکیل و 16 شاخص برای شرکت در این جشنواره تعیین شد.
وی با بیان این که 16 شاخص هفته آینده در جلسه شورای سیاستگذاری این جشنواره نهایی میشود افزود: میزان مسیر ایمن دوچرخهسواری و پیادهرو، خطوط اتوبوسهای تندرو، حمل و نقل ریلی، استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی، وضعیت تفکیک زباله از مبدا، سرانه فضای سبز، نظام آبخیزداری، چگونگی جمعآوری سیلاب و رفتار با حیوانات بیخانمان برخی از مهمترین شاخصهای تعیین سکونتگاه سبز است.
درویش تاکید کرد: به نظر میرسد با برگزاری این جشنواره میتوان انگیزه بیشتری برای رفتارهای محیط زیستی ایجاد کرد و به جای چراغ سبز نشان دادن به خودرو محوری، ساخت اتوبان، پارکینگهای طبقاتی، بلوار، پلهای چند طبقه و تقاطعهای غیر همسطح به سمت ایجاد مسیرهای ایمن دوچرخهسواری و حمل و نقل عمومی حرکت کنیم.
وی با بیان این که به زودی فراخوان این جشنواره منتشر میشود گفت: تلاش کردیم بر مبنای تقسیمبندی وزارت کشور تمام سکونتگاههای کشور اعم روستایی، شهری برخوردار و محروم، 9 کلانشهر و 59 منطقه کلانشهرها در این جشنواره شرکت کنند.