به گزارش ایسنا، در یک مرکز آزمایشگاهی در پارمای ایتالیا، دانشمندان تلاش دارند به پسماند حبوبات کنسرو، زندگی و کارکرد تازهای ببخشند چرا که این بقایا حاوی فیبر و پروتئین گیاهي چشمگیری هستند.
در این روش، حبوبات پس از شستشو، چرخ میشوند و سپس یک حلال طبیعی ویژه به آنها اضافه میشود.
اِلنورا اومیلتا، محقق این آزمایشگاه درباره فرآیند کار میگوید: پروتئین گیاهی در یک حلال واسطه حل میشود. بعد مرحله جداسازی مایع از جامد را داریم، یعنی جداسازی بخش حاوي فیبر از محلول کلی. عصاره استخراج شده ممکن است حاوی مقداری نمک باشد اما درصد پروتئین موجود در آن بسیار بالا است. چیزی نزدیک به ۸۰ درصد؛ از فیبرهای گیاهی برای تولید ترکیبات تازه استفاده میشود.
پروتئینها ماده اصلی سازنده زیست پلاستیکها هستند.
سمونا برونکو، مدیر فنی این مطالعه اروپایی نیز میگوید: میزانِ خلوص به ویژه خلوص پروتئین مهم است چرا که کیفیت و کارایي محصول نهایی یعنی زیست پلاستیک را افزایش میدهد. ما از پلیمرهای طبیعی استفاده میکنیم که در یک فرآیند ترکیب گرم با فیبر و پروتئین آمیخته میشوند و دانههایی از زیست پلاستیک میسازند.
این فرآیند دو فایده محیطی دارد. نخست آن که پسماندها بازیافت میشوند و دیگر این که به جای نفت که ماده اصلی ساخت پلاستیک سنتی است از منابع تجدیدپذیر استفاده میشود. کارگاهی در اسلوونی از چنین دانههایی برای تولید آزمایشی گلدانهای کوچک بهره میبرد. دانههای زیست پلاستیک در دستگاه تزریق قرار میگیرند، سپس به وسیله حرارت ذوب شده در قالبهای ویژه شکل داده میشوند.
آینده زیست پلاستیکها در گرو این است که صنایع غذایی به شکل گسترده در زمینه بازیافت پسماندها سرمایهگذاری کنند.
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵
همشهری آنلاین: سالانه میلیونها تن پسماند حبوبات نظیر بقایای دانههای نخود سبز در اروپا دور ریخته میشود اما در ایتالیا دانشمندان برای تولید نوعی زیست پلاستیک سازگار با محیط زیست از آن بهره میبرند.