روزنامه اعتماد نوشت:
در مورد سياسيترين وزارتخانه يعني وزارت كشور، ظاهرا رفتن رحمانيفضلي قطعي است. اغلب نمايندگان نام «محمد شريعتمداري» را براي اين وزارتخانه مطرح ميكنند اما نام «موسوي لاري» و «مرتضي بانك» هم براي اين وزارتخانه مطرح است.
عليرضا رحيمي، نماينده تهران از جمله كساني است كه نام «محمد شريعتمداري» براي اين وزارتخانه را شنيده است. ميگويد رفتن رحماني فضلي قابل پيش بيني است. به اين دليل كه دولت آقاي روحاني به اندازه كافي آسيبشناسي از خود را انجام داده و در شرايطي وارد دولت دوازدهم ميشود كه هم يك آسيبشناسي از درون انجام داده و هم يك آسيبشناسي از بيرون. محمد جمالي نوبندگاني هم معتقد است در وزارت كشور تغييري صورت خواهد گرفت. هرچند او ميگويد فراكسيون مستقلين معتقد است آقاي رحماني فضلي بايد بماند و به همين دليل رحماني فضلي راي اصولگرايان و مستقلين را با خود دارد.
اما فاطمه ذوالقدر محتملترين گزينه براي وزارت كشور را «موسوي لاري» ميداند هرچند او در كنار اينها نام «شريعتمداري و بانك» را هم براي اين وزارتخانه شنيده است. او همچنين براي وزارت آموزش و پرورش «شهيندخت مولاوردي» را گزينه محتمل ميداند. ميرزايي نكو، نماينده دماوند اما معتقد است كه «نوبخت» از جمله گزينههاي وزارت آموزش و پرورش است. رحيمي هم گزينه محتمل براي اين وزارتخانه را «محمدعلي نجفي» ميداند. اما به گفته فاطمه ذوالقدر «ربيعي» در وزارت كار، «سلطانيفر» در وزارت ورزش و «طيبنيا» در وزارت اقتصاد ماندگار خواهند بود.
عليرضا رحيمي، نماينده تهران شنيدههايش از ساير گزينهها را اينگونه بيان ميكند: آقاي واعظي جزو گزينههاي پيشنهادي وزارت امور خارجه است. براي وزارت صنعت و همينطور وزارت بازرگاني «حسن يونس سينكي» مطرح شده كه البته نام او براي وزارت بازرگاني جديتر است. به گفته او براي وزارت دفاع «شمخاني» و «محمد فروزنده» مطرح هستند.
در وزارت اطلاعات با وجود مطرح شدن گزينههاي ديگري مانند «مجيد انصاري» و «پورمحمدي» اما اقبال به «محمود علوي» وزير فعلي بيشتر است. و به احتمال زياد خود او در اين وزارتخانه باقي خواهد ماند. رحيمي ميگويد: «حسينعلي اميري» هم به عنوان يكي از گزينههاي جدي وزارت دادگستري مطرح شده است. آقاي اشرف افخمي به عنوان گزينه وزارت اقتصاد يا وزارت بازرگاني مطرح است. آقاي «مسجد جامعي» هم براي وزارت فرهنگ مطرح شده است و جزو گزينههايي است كه بحثش جدي است. هرچند در كنار او خانم «زهرا شجاعي» را هم براي وزارت فرهنگ مطرح كردهاند.
محمد جمالي نوبندگاني هم نماينده ديگري است كه شنيدههايش را با «اعتماد» در ميان گذاشته است. به گفته او در وزارت صنعت و معدن حتما تغييري خواهيم داشت و آقاي «ويسه» براي اين وزارتخانه مطرح است. او ميگويد در رابطه با وزارت رفاه و تعاون اجتماعي احتمال ميدهم اگر وزير بهداشت همچنان «قاضيزاده» باشد آقاي «ربيعي» نميتواند تفاهم اداري چنداني با ايشان داشته باشد و چون امورات مشترك زيادي با هم دارند رييسجمهور ناچار است يكي از اين دو نفر را عوض كند. به اضافه اينكه برخي از اعضاي تاثيرگذار ليست اميد مثل آقاي وكيلي در مجلس به دنبال استيضاح آقاي ربيعي بودند هرچند شرايط ايجاب نكرد اين كار را انجام بدهند. او بر مبناي همين استدلال من احتمال ميدهد وزارت تعاون و رفاه شاهد تغييراتي باشد. او بدون اينكه نام ببرد ميگويد يكي از نمايندگان مجلس گزينه مطرح براي اين وزارتخانه است.
- فرجيدانا و نجفي گزينههاي وزارت علوم
به گفته جمالي در وزارت بهداشت و درمان هنوز تصميم نگرفتهاند كه چه كنند. از طرفي براي ادامه اجراي طرح تحول همين وزير فعلي مناسبتر است. از طرف ديگر كميسيون بهداشت و درمان معتقد است بايد اين طرح حساب شدهتر پيش برود چون بيمهها بدهكاري زيادي به خاطر مسائل درماني داشتند تا جايي كه ٨ هزار ميليارد تومان مجلس اوراق قرضه برايشان تصويب كرد. مشخص نيست دولت چقدر بتواند به وزارت بهداشت و درمان در اين طرح تحول كمك كند.
معتقدم وزير بهداشت حتما شروطي در اين رابطه دارد و اگر اين شروط محقق نشود احتمال اينكه آقاي هاشمي در كابينه دوازدهم وزير نباشد زياد است. او ميگويد در رابطه با وزارت ورزش به احتمال زياد آقاي «سلطانيفر» ماندگار خواهد بود. در وزارت ارشاد هم فكر ميكنم خود آقاي «صالحي اميري» باقي بماند. در وزارت كشاورزي دولت ميخواهد آقاي «حجتي» بماند مگر اينكه آقا حجتي براي جاهاي ديگري مثل شهرداري مطرح باشد. در رابطه با وزارت ارتباطات يا آقاي «واعظي» در همين پست ميماند يا مسووليت ديگري و شايد حتي بالاتر در كابينه بگيرد.
براي اين وزارتخانه در عين حال نام آقاي «جهانگرد» هم مطرح است. او ميگويد وزارت راه و مسكن اگر تفكيك شوند آقاي «آخوندي» در وزارت راه خواهد ماند چون من گزينه جايگزيني نشنيدهام مگر اينكه ايشان خودش نخواهد. جمالي تاكيد ميكند وزارت علوم يكي از وزارتخانههايي است كه حتما وزيرش تغيير خواهد كرد. آقاي «فرجيدانا» و آقاي «نجفي» اسمشان براي اين وزارتخانه مطرح است. قاسم ميرزايي نكو، نماينده دماوند هم بر اساس شنيدههاي خودش به «اعتماد» ميگويد كه آقاي «شافعي» براي وزارت صنعت مطرح است. در وزارت اطلاعات بهتر از آقاي علوي بعيد است كسي را بتوانند پيدا كند.
آقاي «ربيعي» در وزارت رفاه و تامين اجتماعي جزو كساني بودند كه به قول رييسجمهور گيوههايشان را ور كشيدند و كمك كردند، بنابراين ماندگار خواهند بود. آقاي «صالحياميري» در وزارت ارشاد هم همين وضع را دارد. به گفته او «فرهادي» در وزارت علوم جزو گزينههايي است كه حتما عوض ميشود. ميرزايي نكو ميگويد دانشجويان تا جايي كه اطلاع دارم كاملا شاكي هستند كه وزير علوم فضا و شرايطي در دانشگاهها ايجاد كرد كه مطلوب نيست و انتظارات بيشتر از اينهاست. او آمدن فرجيدانا به وزارت علوم را محتملتر از ساير گزينهها ميداند. الياس حضرتي هم چند روز پيش در توييتي به تغييرات در كابينه دوازدهم اشاره كرده بود.
آنطور كه او نوشته بود محمدعلي نجفي احتمالا به جاي نوبخت به سازمان برنامه خواهد رفت و نوبخت به جاي نهاونديان به دفتر رييسجمهور؛ البته او پيش بيني كرده شانس نوبخت براي ادامه كار در سازمان برنامه و بودجه بيشتر است. همينطور به گفته او نوروززاده يا ويسه به جاي نعمتزاده به وزارت صنعت، حسين مرعشي به جاي خانم احمدي پور به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و حاجي يا نوبخت به جاي دانشآشتياني به وزارت آموزش و پرورش خواهند رفت. در عين حال رفتن وزير صنايع و وزير علوم و وزير كشور قطعي است.»