به گزارش مهر، تقطیر آب به منظور نمکزدایی از آن مستلزم صرف انرژی فراوان است و نزدیک به نیمی از انرژی ورودی تنها صرف به جوش آوردن آب میشود. اما حالا گروهی از محققان دانشگاه رایس در هوستون تگزاس روش جدیدی را بدین منظور به کار گرفتهاند که نه تنها میزان انرژی مورد نیاز را کاهش میدهد، بلکه منبع مصرف انرژی را از برق به خورشید تغییر میدهد.
فناوری مورد استفاده برای این کار که نتیجه دو سال تحقیق و پژوهش است،"nanophotonics-enabled solar membrane distillation" یا NESMD نام دارد. در این روش جریانهای آب گرم و سرد از طریق یک غشای نازک از هم جدا شده و بخار آب از طرف گرم به طرف سرد غشا جریان مییابد. در نتیجه نمک آب از آن خارج میشود. استفاده از این روش مستلزم صرف انرژی کمتری است، زیرا برای استفاده از آن به آب گرم شده با استفاده از انرژی خورشید و نه آب جوش نیاز است.
محققان برای بهینهسازی این روش برخی انواع غشای تجاری موجود در بازار را با نانوذراتی که قادر به تبدیل نور به گرما هستند، ترکیب کردند. بنابر این غشای یاد شده قابلیت ایجاد گرما در درون خود در صورت تابش نور خورشید را پیدا کرده و دیگر نیازی به هدایت مداوم آب گرم به درون آن نیست.
با توجه به عدم نیاز به مصرف انرژی برای گرم کردن آب، تنها هزینه ضروری در این روش نصب پمپ برای هدایت آب است و با نصب چند صفحه خورشیدی بقیه امور انجام میگردد. با توجه به بازدهی بالای روش یاد شده میتوان از آن برای تهیه آب شیرین در بسیاری از نقاط جهان با استفاده از آب دریا استفاده کرد.
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۳
همشهری آنلاین: یکی از قدیمیترین روشهای نمکزدایی از آب شور دریا، تقطیر آن است که شامل جوشاندن آب دریا و سرد کردن بخار حاصل در لولههای متراکم بوده است. اما حالا خورشید به کمک حل مشکلات این روش آمده است.