به گزارش ایرنا، گرما در صورت عبور از یک آستانه مشخص به ویژه اگر با رطوبت هوا ترکیب شود، مانعی در برابر حیات انسان است. کره زمین از سال 1980 میلادی یک هزار و 900 دوره گرمایی کشنده را تجربه کرده است.
کامیلو مورا استاد رشته جغرافیا در دانشگاه هاوایی در مونوآ میگوید: گزینههایی که ما در برابر موج های گرما داریم بین بد و بدتر تقسیم میشوند. گرچه بسیاری از جمعیت جهان همین حالا هم هزینه این موجهای گرما را میپردازند، اما الگوها (هواشناسی) نشان میدهد این روند ادامه خواهد یافت و اگر انتشار گازهای گلخانهای کاهش نیابند، وضع بدتر هم خواهد شد.
محققان دانشگاه هاوایی جهت تعیین آستانه تحمل دمای کشنده و رطوبت در انسانها، 783 مورد موج گرمایی کشنده را بررسی کردهاند که شامل 164 شهر در 36 کشور میشود. آنها در راستای این مطالعه مناطقی را در سراسر جهان یافتند که مدت گرمای غیر قابل تحمل در آنها از دست کم 20 روز در سال فراتر میرود. بیش از 30 درصد از جمعیت جهان در شرایط کنونی در برابر موج های گرمایی کشنده قرار دارند.
آنالیز یافتههای فیزیولوژیکی را تایید کرد و نشان داد آستانه دمای کشنده با افزایش رطوبت در هوا کمتر میشود.
قرار گرفتن در معرض دمای هوای بالاتر از دمای بدن یعنی 98.6 درجه فارنهایت (37 درجه سلسیوس) میتواند به انباشت گرما در بدن منجر شود. اما وقتی رطوبت نسبی در هوا بالاست، دمای هوای نزدیک به 90 درجه فارنهایت (32.2 درجه سلسیوس) میتواند کشنده باشد زیرا عرق کردن برای کاستن از دمای بدن دیگر کافی نیست.
فرا پاول از محققان این گروه میگوید: یافتن آستانهای که شرایط دمایی را کشنده میکند از نظر علمی اهمیت دارد. این یافتهها به ما کمک میکند شرایطی را بیابیم که واقعا برای انسانها کشنده است و از آنجا که بر اساس نمونههای آماری انسانی واقعی تعیین شدهاند، معتبرتر و مرتبطتر هستند. نکته نگرانکننده این است که این شرایط کشنده چه میزان تکرار میشوند.
بر اساس این مطالعه، گرچه گرمای هوا در قطبهای شمال و جنوب نگرانکننده است، اما تغییرات اقلیم بیش از همه زندگی ساکنان مناطق گرمسیر را تهدید میکند.