براساس گزارش BBC، در این روش که توسط پژوهشگران آمریکایی کشف شده و مرحله اول آزمایش آن با موفقیت به انجام رسیده، یک تکه نوار چسب، شبیه نوارهای ترک سیگار، به پوست چسبانده میشود و واکسن آنفلوانزا از طریق صدها سوزن بسیار کوچک و حل شدنی كه در سطح این نوار نصب شدهاند، وارد بدن شخص میشود. آزمایشهای انجام شده نشان داده که کارآیی این روش به اندازه تزریق با استفاده از سرنگ موثر است.
استفاده از این روش نه تنها مشكل درد و سوزش ناشی از تزریق را از میان بر میدارد، بلکه از نظر هزینه واکسینه کردن نیز مقرون به صرفهتر است به خصوص اینکه کاربرد آن نیازی به کارکنان مراکز درمانی یا افراد آشنا به تزریق ندارد بلکه هر کس میتواند شخصا آن را به پوست خود بچسباند. پس از بیست دقیقه، شخص این نوار را از پوست خود بر میدارد و کار واکسینه شدن تمام شدهاست.
در صورت رواج یافتن این روش، افراد عادی میتوانند واکسن چسباندنی را از داروخانه یا مراکز بهداشتی دیگر تهیه کنند و مورد استفاده قرار دهند. به گفته پژوهشگران، نیازی نیست که واکسن چسباندنی تا زمان مصرف در یخچال نگهداری شود که این هم کار را سهل تر میکند.
در آزمایشهای انجام گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه اموری در ایالت جورجیا و موسسه تکنولوژی جورجیا، 100 داوطلب در چهار گروه دسته بندی شدند. سه گروه به شیوه نوار چسبی و یک گروه به روش مرسوم تزریقی واکسینه شدند. در هر دو مورد، افراد واکسینه شده دست کم برای شش ماه به شکلی یکسان در برابر آنفلوانزا مصون باقي ماندند .
اگرچه واکسیناسيون تزریقی هم چندان دشوار نیست، اما سهولت به مراتب بیشتر و هزینه به مراتب کمتر روش جدید میتواند باعث استفاده گستردهتر از واکسن شود؛ و از آنجا که آنفلوانزا یک بیماری به شدت واگیردار است، افزایش تعداد کسانی که در برابر آن مصونیت یافته باشند خطر شیوع همگانی را کاهش میدهد.