ستار محمودی در گفتوگو با ایرنا، افزود: همه این 350 حلقه چاه، شامل منابع آبی جدید نمیشود و برخی از آنها احیاکننده چاههای قدیمی بود؛ به این ترتیب که چاههای قدیمی از رده خارج شده بودند و اکنون چاههای جدید به فاصله 20 تا 30 متریِ آنها حفر شده است.
وی ادامه داد: به طور میانگین 35 درصد از آب شرب کشور از منابع سطحی (مانند سدها) و مابقی از منابع زیرزمینی (چاهها) تامین میشود.
قائم مقام وزیر نیرو درباره منابع تامین آب شرب شهر تهران نیز گفت: حدود 70 درصد از آب شرب تهران از آبهای سطحی و 30 درصد نیز از آبهای زیر زمینی تامین میشود؛ بیشترِ این آبها در مخازن با یکدیگر ترکیب و از مخازن به شبکه آب منتقل میشود.
قائم مقام وزیر نیرو با تاکید بر اینکه با حفر چاههای جدید، بحران کم آبی شهرهای بزرگ را مرتفع کردهایم، گفت: در سال 1393 ، 12 کلانشهر کشور از نظر تامین آب شرب در شرایط بحرانی قرار داشت؛ در سال 1394 این تعداد به هفت کلانشهر و پارسال به سه کلانشهر رسید؛ امسال هیچ یک از کلانشهرها از نظر تامین آب در شرایط بحرانی قرار ندارد.
به گفته وی، شرایط بحرانی یعنی به دلیل کمبود منابع آب شرب، شرکت آب منطقهای در زمان اوج مصرف ناگزیر به نوبت دهی و جیرهبندی آب در آن شهر است.
محمودی گفت: پارسال 570 شهر با تنش آب شرب مواجه بود که این تعداد نیز امسال به 300 شهر کاهش پیدا کرده است.
قائم مقام وزیر نیرو در تعریف شهرِ دارای تنش آبی نیز گفت: شرایط آبی این شهرها نسبت به سال قبل بدتر نشده است؛ منابع و مصارف در این شهرها سر به سر است و اگر مشترکان در این شهرها آب را با شیوههای درست و به صورت متعادل مصرف کنند، نیازی به جیره بندی و نوبتدهی آب نخواهد بود.
وی ادامه داد: مصرف آب در این شهرها اگر متعادل باشد، هیچ گونه تنشی در تامین آب به وجود نميآید، آب محلهای قطع نمیشود و مشترکانی که در طبقههای سوم و چهارم ساختمانها زندگی میکنند نیز با مشکل کمبود فشار آب روبرو نخواهند شد.
محمودی درباره کاهش منابع آب در دههای گذشته گفت: بر اساس آمارهای منابع آبی کشور، حدود 48 سال پیش، 130 میلیارد متر مکعب آب به عنوان منابع آبی در کشور وجود داشته است؛ 10 سال پیش این دخل در نتیجه تغییرات اقلیمی به حدود 116 میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرد و در 6 سال گذشته این رقم به حدود 100 میلیارد متر مکعب رسید.
قائم مقام وزیر نیرو افزود: بارشها نسبت به پارسال سه درصد و نسبت به میانگین 48 سال اخیر نیز سه درصد کاهش داشته ؛ این کاهش در بعضی از استانها خیلی زیادتر و در برخی استانها کمتر بوده است؛ امسال از بین 31 استان کشور، نزولات جوی 19 استان کمتر از پارسال بوده است.
وی تاکید کرد: با این حال برنامهریزیها از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و تمهیداتی صورت گرفته است که با کمترین مشکل از این دو ماه عبور کنیم.