به گزارش مهر، قاسم سبزعلی گفت: عامل ۹۵ درصد آتشسوزی در جنگلها و مراتع، انسانها هستند که ۶۰ تا ۷۰ درصد آن هم غیرعمدی است.
وی در ادامه آموزش و فرهنگسازی را دو عامل مؤثر در کاهش میزان آتشسوزی مراتع و جنگلها دانست و اظهار داشت: در حال حاضر ۶۰ هزار نفر در جوامع محلی و تشکلهای مردم نهاد، از آموزشهای لازم در راستای حفاظت و صیانت از عرصههای طبیعی بهرهمند شدهاند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هدفگذاری اصلی این نهاد در بحث اطفای حریق در جنگلها و منابع طبیعی، بهرهگیری از مشارکتهای مردمی، جوامع محلی و تشکلهای مردم نهاد است.
وی با تاکید بر ضرورت حفظ عرصههای منابع طبیعی برای آیندگان افزود: در صورت نبود برنامهریزی اصولی و زیربنایی به جهت حفظ این عرصهها، بدون شک آینده فاجعهآمیزی برای همگان رقم خواهد خورد.
سبزعلی حفظ عرصههای طبیعی را وظیفه همه نهادهای اجرایی دانست و اظهار داشت: متولی حفاظت و حراست از منابع طبیعی فقط سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نیست؛ بلکه تمام نهادها وظیفه دارند در امر حفاظت از این عرصههای طبیعی بکوشند.
وی با بیان این که تمام آحاد مردم باید حافظ منابع طبیعی و همیار طبیعت باشند، بر ضرورت فرهنگسازی و اطلاعرسانی مؤثر و کارآمد در این حوزه تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳
همشهری آنلاین: فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، با بیان این که سالانه ۱۵ هزار هکتار جنگل و مرتع در سطح کشور دچار حریق میشود، گفت: از این میزان، ۷۰ در صد سهم مراتع و ۳۰ درصد مربوط به اراضی جنگلی است.