به گزارش پايگاه اطلاعرساني سازمان حفاظت محيط زيست، سید رحمان دانیالی بابیان این که نفوذ گرد و غبار در قم منشأ داخلی دارد، اظهار داشت: این مسئله در سالیان اخیر به دلیل تخصیص نیافتن حقآبههای زیستمحیطی و به وجود آمدن خشکسالیهای پیدرپی تشدید شده است.
وی با اشاره به همایش ملی دریاچه نمک که در قم برگزار شد، گفت: در این رابطه اقدامات خوبی انجام و اعتبارات اولیه مناسبی در این رابطه شکل گرفت و شخص استاندار در این مسئله ورود پیدا کردند همچنین یک سری سازوکارهایی برای دستگاههای اجرایی از سوی استاندار چیده شد.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر امیدواریم حق آبه زیستمحیطی را بهصورت جدی دنبال کنیم، همچنین مسئولان آب منطقهای باید پیگیری کنند تا این که به یک نتیجه مطلوب برسیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم با تأکید بر این که خطر دریاچه نمک جدی گرفته نمیشود، تصریح کرد: تنها در این زمینه برخی استانهایی که مشکلاتی دارند پررنگتر ورود میکنند اما در کل خطر بحران دریاچه نمک جدیتر گرفته نمیشود.
دانیالی بیان کرد: شاید این کمپین خوبی که "ان.جی.او" ها تحت عنوان "قلب ایران تشنه است" شکل دادهاند را پررنگتر کرده و از چهرههای شناختهتر و هنرمندان استفاده کنیم، بهتر جواب بگیریم و مفیدتر عمل کنیم البته حل این مسئله صرفاً به کمپین خلاصه نمیشود.
وی بابیان این که به نتیجه رسیدن بحران دریاچه نمک بستگی به همت مسئولان و عایدات بهدست آمده دارد، گفت: همه دستگاههای اجرایی مرتبط ازجمله آب منطقهای، منابع طبیعی و سازمان مدیریت در این رابطه مسئول هستند، سازمان محیط زیست پیگیریهای لازم را در این رابطه انجام میدهد و یک سری پیشنهادهایی نیز در این رابطه دارد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم ادامه داد: به نظر میرسد تعداد وقایع اتفاقیهای که برای سلامت مردم اتفاق میافتد باید از سوی دانشگاه علوم پزشکی جدیتر گرفته شود همچنین اعتبارات مطالعات تکمیلی که سازمان محیطزیست در دستور کار دارد باید تخصیص داده شود یا این که اگر به سامانه هشدار گرد و غبار که اعتباری به میزان یک میلیارد تومان نیاز دارد تخصیص داده شود شاید بشود اقدامات بهتری در این زمینه انجام داد.