به گزارش ايرنا، ابوالفضل آبشت پنجشنبه گفت: ایران با متوسط بارندگی 200 تا 250 میلیمتر در سال از توان منابع آبی کمی برخوردار است. از این رو باید در همه زمینهها مانند شرب، کشاورزی و صنعت و حتی نیازهای محیط زیستی بر اساس این میزان ظرفیت برنامهریزی شود.
وی اضافه کرد: باید تلاش کنیم واقعیتهای اقلیمی کشور درک شود، خود را با آن تطبیق دهیم و بر اساس آن برنامهریزی کنیم. در غیر این صورت نمیتوان آینده خوبی برای نسل کنونی و نسلهای آینده تصور کرد.
در این پیوند بهتر است به جای این که به سمت کارهای سختافزاری و زمانبر برویم، به پررنگ کردن نقش مردم در این زمینه اهمیت دهیم، شاید در حرف به نقش مردم اشاره میشود اما در عمل این نقش آنطور که باید پررنگ دیده نمیشود، در حالی که نقش مردم در حفاظت از منابع آبی، عرصههای تالابی و به طور کلی محیط زیست غیر قابل انکار است.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران اضافه کرد: برای مدیریت منابع آب که در واقع مدیریت تخصیص منابع آب است باید اولویتبندی داشته باشیم. همه میدانیم که اولویتبندی در تخصیص آب ابتدا شرب و دوم محیط زیست است و همه باید به آن متعهد باشند اما این پایبندی در عمل دیده نمیشود.
وی تصریح کرد: در این زمینه به اندازه کافی قانون، مقررات و دستورالعمل وجود دارد و باید به سمت عملی و اجرایی کردن آنها پیش رویم و تخصیصها بر اساس واقعیتهای کشور صورت گیرد.
آبشت ادامه داد: نقاط کشور از نظر میزان بارندگی و نوع اقلیم با هم متفاوت است بنابر این نباید در کشت نوع محصول انتظاری که از شمال کشور داریم از مناطق غربی نیز داشته باشیم، باید انتخاب نوع کشت و نحوه آبیاری با محیط زیست و اقلیم منطقه مطابقت داشته باشد و اینطور نباشد که یک نسخه به همه کشور تعمیم داده شود.