براساس گزارش BBC، اين قمر فراخورشيدي، درصورتي كه قمر بودن آن به تاييد برسد، ابعادي برابر سياره نپتون دارد، و در مدار سيارهاي 10 برابر بزرگتر از سياره مشتري چر گردش است.
سيگنالهاي مربوط به وجود اين قمر توسط تلسكوپ فضايي كپلر رصد شدهاند و اخترشناسان اكنون قصد دارند در ماه اكتبر رصدهاي بيشتري را براي اثبات وجود آن با كمك تلسكوپ هابل انجام دهند.
اخترشناسان تا به امروز بيش از 3000 سياره فراخورشيدي؛جهانهايي كه در مدار ستارههايي به جز خورشيد در گردشند،كشف كردهاند. اما در اين دوره جستجو براي قمرهاي فراخورشيدي نيز به صورت موازي در جريان بودهاست اما تاكنون رصد اين قمرها به دليل محدوديتهاي فني امكانپذير نبودهاست.
ديويد كيپينگ استاديار اخترشناسي دانشگاه كلمبيا در نيويورك يكي از افرادي است كه بيشتر دوران حرفهاي خود را به جستجو براي قمرهاي فراخورشيدي سپري كردهاست با اينهمه از قمر ناميدن قطعي اين كشف جديد خودداري كرده و معتقد است آنچه به تازگي كشف شده با ويژگيهاي قمرها همخواني دارد، اما ممكن است نوعي ديگر از اجرام كيهاني نيز باشد.
تلسكوپ كپلر با استفاده از تكنيك انتقال، مشاهده تغيير درخشش ستارهها تحت تاثير عبور سياره از برابر آنها، به شكار سيارههاي فراخورشيدي ميپردازد. براي يافتن قمرهاي فراخورشيدي محققان به تغيير درخشش نور ستاره پيش و پس از عبور سياره از برابر آن نگاه ميكنند.
رصد سيگنالهاي مربوط به وجود اين قمر پس از مشاهده سه انتقال رصد شد، اما اين ميزان رصد براي ابراز اطمينان از وجود قمر در مدار سياره كافي نيست. از اين رو محققان سطح اطمينان اين تحقيق را سيگماي چهار اعلام كردهاند. سطح اطمينان ميزان شانسي بودن نتيجه يك تحقيق را بيان ميكند.
قمر جديد كه كپلر 1625b نام دارد در اطراف ستارهاي در فاصله 4000 سال نوري از زمين مشاهده شدهاست و از آنجايي كه از ابعاد بزرگي برخوردار است، محققان آن را نپتمون ناميدهاند، به معني ماهي هماندازه نپتون.
به نظر ميآيد چنين قمري تحت تاثير نيروي گرانش سياره مجاورش و پس از آن تحت تاثير تكامل اين سيستم سيارهاي تشكيل شدهاست.