به گزارش ايرنا، علی لاریجانی عصر شنبه در مراسم تحلیف دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از حضور مهمانان داخلی و خارجی در این مراسم، با بیان اینکه امروز سالروز قیام مردم ایران برای استقرار نظام مشروطه در بیش از 110 سال قبل است، افزود: در این مدت ملت ایران با همه دشمنیهایی که قدرتهای بزرگ اعمال کردند و نظام مشروطه نتوانست به معنای واقعی پیاده شود اما از پای ننشست تا با برپایی انقلاب اسلامی به هدف خود نایل آمد.
وی تصریح کرد: دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با حضور چشمگیر ملت ایران بیش از 42 میلیون نفر با حدود 73 درصد واجدین شرکت در انتخابات نمایانگر آن است که در نظام جمهوری اسلامی ایران مردمسالاری اصل بیبدیل در حکمرانی است.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ملت ایران از ابتدای پیروزی انقلاب ملت ایران در 36 انتخابات شرکت کردند که اولین انتخابات مربوط به انتخاب نظام جمهوری اسلامی بود که در آن 98 درصد رأی به نظام جمهوری اسلامی دادند و پس از آن انتخابات مجلس موسسان یا خبرگان اول و بعد انتخابات مربوط به تایید قانون اساسی و پس از 10 سال حضور ملت در انتخابات بازنگری قانون اساسی در پای صندوقهای رأی بود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: برگزاری 12 انتخابات ریاست جمهوری، 10 انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنج انتخابات مجلس خبرگان رهبری و پنج انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نشانگر عمق نظام مردمسالاری دینی در ایران است.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر شرکت بیش از 72 درصدی مردم در انتخابات اخیر تعلق خاطر جدی ملت به نظام اسلامی و دخالت در سرنوشت خویش را نشان میدهد که از دوراندیشی پیشوای بزرگ ملت ایران حضرت امام خمینی(ره) حکایت دارد که با این تدبیر از استبداد در کشور جلوگیری و راه را برای چرخش نیروها فراهم میکند.
وی ادامه داد: در فضای آشفته منطقه خوشبختانه ایران از امنیت بسیار خوبی برخوردار است و تلاشهای ارزشمند ملت در مبارزه با تروریسم، امنیت بهتری را برای منطقه در سالهای آتی نوید میدهد.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اینک در مرحله آغاز دولت دوم آقای روحانی قرار داریم که هم تجارب چهار سال گذشته و هم شرایط مسایل منطقهای و بینالمللی تلاش مضاعفی را برای حل مشکلات ایجاب میکند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: هم اینک ایران در وضعیت منطقهای و بینالمللی در شرایط بهتری قرار دارد و تلاشهای نظام جمهوری اسلامی برای ایجاد رفاه و ثبات نوید شرایط بهتری را برای منطقه نوید میدهد و رهنمودهای داهیانه رهبر معظم انقلاب در رویارویی اقتصادی و همچنین همکاری سه قوه زمینههای مساعد برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی را فراهم کرده است.
وی همچنین گفت: مجلس شورای اسلامی از هر گونه اهتمام دولت در این جهت و رفع موانع تولید و توسعه سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و توسعه صادرات حمایت خواهد کرد و امیدوار است دولت آینده در مواجهه با چالشهای اصلی کشور با نگاه واقعبینانه به حل آنها بپردازد و رویکرد توسعهای در همه بخشها حتی در سیاست خارجی تبلور عینی یابد.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در چارچوب وظایف قانونی خود هم در این امور مساعدت لازم را میکند و هم نظارت میکند که اقدامات دولت در چارچوب قوانین به خصوص قانون برنامه ششم سامان یابد.
لاریجانی در ابتدای سخنان خود نیز در این مراسم از حضور روسای جمهوری و نمایندگان کشورهای ارمنستان، عراق، زیمبابوه، افغانستان، پادشاه لسوتو، نماینده ویژه کره شمالی و روسای مجالس قانونگذاری کشورهای بلاروس، کره جنوبی، مالزی، لبنان، ماداگاسکار، مالی، قبرس،اسپانیا، تانزانیا، زنگبار، پاکستان، صربستان، جمهوری آذربایجان، کامرون، ازبکستان، و معاونان رییس جمهوری و نخست وزیران کشورهای غنا، کوبا، سوریه، سوازیلند، عمان، روسیه، گرجستان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رییس کمیسیون اطلاعات و توسعه چین، و نواب مجالس کشورهای چک، تریش، مجارستان،ساحل عاج، بوسنی و هرز گوین، غنا، گامبیا، گینه، تونس و نیجر قدردانی کرد.
وی همچنین از حضور وزرای امور خارجه کشورهای قرقیزستان، ونزوئلا، ارمنستان، سائوتومه و پرنسیپ، قزاقستان، عمان، زیمباوه، توگو، لسوتو و سوازیلند تشکر کرد.
رییس مجلس در ادامه از شرکت وزرا و فرستادگان ویژه کشورهای ایرلند، واتیکان، نامیبیا، لوکزامبورگ، گابن، تونس، دماغه سبز، اکوادر، سورینام، گویان، مغولستان، فرانسه، دانمارک، نروژ، اندونزی، ترکیه، زنگبار، ویتنام، تاجیکستان، بولیوی، ترکیه، هلند، تایلند، افریقای جنوبی، هند، اروگوئه، آلمان، سیرالئون، اسلواکی، گامبیا، لتونی، مونته نگرو، قطر، کویت، عمان، سنگال، شیلی، نیجریه و مالت قدردانی کرد.
لاریجانی ادامه داد: از حضور روسای سازمانهای بینالمللی و منطقهای دبیرکل «دی 8»، دبیرکل انکتاد، دبیرکل اتحادیه آلبا، رییس شورای کمیسیون اقتصادی اوراسیا، رئیس و دبیرکل اتحادیه بینالمجالس «آی پی یو»، دبیرکل سازمان اکو، دبیرکل بینالمجالس آسیایی ، معاون اتحادیه بینالمجالس اسلامی، رییس تحالف شیعه عراق، نمایندگان جنبش حماس و جهاد اسلامی، رییس جبهه مردمی آزادی برای فلسطین، معاون دبیرکل حزب الله لبنان و معاونان محترم وزیر امور خارجه لهستان، انگلیس، چک، ایتالیا، یونان، بلغارستان، مجارستان، اکوادور، دانمارک، رومانی، آذربایجان، غنا، ونزوئلا، نامیبیا و کره شمالی و روسای کمیسیون سیاست خارجی سنگال، ازبکستان تشکر میکنم.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین ضمن گرامیداشت مقدم دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اظهار کرد: حضور روسای قوه قضاییه، مجلس خبرگان رهبری، دفتر مقام معظم رهبری، اعضای شورای نگهبان و یادگار امام و بیت امام راحل، علمای اعلام، پیشوایان اقلیتهای دینی، رییس ستاد کل و فرماندهان قرارگاه خاتم الانبیاء (ص)، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی، استادان دانشگاه، هنرمندان، نخبگان و خانواده معظم شهدا، رزمندگان، آزادگان، ایثارگران، جانبازان و ورزشکاران، وزرا استانداران و سیاستمداران و مقامات لشکری و کشوری و مدیران مسوول رسانهها را گرامی میداریم.
علی لاریجانی همچنين پس از پایان سخنان رییس جمهوری و قرائت سوگند توسط دکتر روحانی افزود: حضور قریب به اتفاق نمایندگان مجلس در مراسم تحلیف دال بر اهمیت این جلسه و اهتمامی است که نمایندگان برای سوگند و پایبندی رییس جمهوری دارند.
وی با تشکر از میهمانان داخلی و خارجی شرکتکننده در مراسم تحلیف اظهار کرد: امروز روزی است که آغاز راهی جدید برای پویایی در فعالیتهای اقتصادی کشور است و حضور کشورهای مختلف در مراسم تحلیف نشانگر این است که علاقمندند با ایران در ابعاد مختلف همکاری داشته باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همانطور که رییس جمهوری بیان کرد ما در سالهای آینده به این همکاری افتخار میکنیم و آن را موجب ایجاد صلح در منطقه و جهان میدانیم.
لاریجانی اظهار امیدواری کرد که دولت آینده از توانمندی لازم برای به دوش کشیدن این راه برخوردار باشد و آمادگی این کار را داشته باشد.
وی همچنین برای حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی آرزوی توفیق کرد و از او خواست در اسرع وقت دولت آینده را معرفی کند تا کابینه جدید با نفس جدید کارها را به پیش ببرد.
رییس قوه مقننه یادآور شد: جلسه آینده مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه هفته جاری ساعت هشت صبح خواهد بود.