به گزارش مهر، دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در نشست روسای دانشگاههای کشور که در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، گفت: در این دوره شاهد استقرار مدیریتهایی بودیم که مورد تایید دانشگاهها بود. برای حل مساله دانشگاهها و ایجاد فضای بانشاط فرهنگی از هیچ کوششی دریغ نکردیم.
وی افزود: ما در دوره انتخابات ریاست جمهوری به صورت رسمی و ثبت شده بیش از ۴۳۰ برنامه در قالب سخنرانی، مناظره، کرسی آزاد اندیشی، پرسش و پاسخ برگزار کردیم.
فرهادی اظهار کرد: در ابتدای قبول مسئولیت برنامههای نمادینی درباره سیاستهای کلی علم و فناوری، اقتصاد مقاومتی، دانشگاه کارآفرین و شرکتهای دانشبنیان مورد تاکید قرار گرفت و ما به اسناد بالادستی توجه ویژهای داشتیم. سند راهبردی آموزش عالی در آغاز کار تهیه و در تدوین برنامه ششم از این سند استفاده شده است. همچنین سند گفتمان آموزش عالی تهیه شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: آموزش عالی دارای چهار کالج اصلی بود که کالجهای اصلی آن برنامهریزی شد. همچنین طرح آمایش آموزش عالی که ما با آن در حال حاضر مواجه هستیم گستردگی و پراکندگی آموزش عالی است. این مسئله نیز باید ساماندهی شود و گامهای خوبی در این خصوص برداشته شده است.
وی در ادامه به طرح آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: همه زیر نظامها باید زیر نظر طرح آمایش عالی ساماندهی شوند، همچنین در این دوره ستاد برنامه اقتصاد مقاومتی تشکیل شد، همکاریهای علمی و دیپلماسی گسترش پیدا کرد. تفاهمنامههای زیادی با دانشگاهها منعقد شد که از صفر تا ۷۰ درصد اجرایی شده است و من اعلام کردم فعلا همین تفاهمنامهای که منعقد شده را اجرایی کنند و سپس اگر نیاز بود تفاهمنامه جدیدی امضا کنند.
فرهادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دورههای مشترک با دانشگاههای خارجی به ۱۲ دوره رسیده است، ۲۳۵ پروژه تحقیقات مشترک داخلی و خارجی منعقد شده است. با اتحادیه اروپا ۹.۵ میلیون یورو تفاهمنامه داریم، ۵۰۰ نفر از اساتید ایرانی از خارج کشور به داخل آمدند و تدریس کردند و موانع تحصیل دانشجویان خارجی در داخل برطرف شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به برنامههای فرهنگی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: بیش از دو هزار کرسی آزاداندیشی در دانشگاههای پیامنور، علمی و کاربردی، فنی و حرفهای برگزار شده است. بیش از هزار کرسی آزاداندیشی در دانشگاههای دولتی برگزار شده است. همچنین در این دوره کیفیت آموزش عالی مورد تاکید قرار گرفته است. از توسعه بیرویه آموزش عالی به صورت جد جلوگیری شده است. در راستای تجمیع، ادغام و انحلال برخی موسسات برنامههایی اجرا شده است برخی از برنامهها اعلام شده و برخی بدون سر و صدا انجام شده چراکه لازم بوده است.
وی در ادامه افزود: دوره فرصت مطالعاتی در صنعت ایجاد شده شورای صنعتی راه اندازی شده و قرار است کارآموزی اجباری شود. برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه صنعتی سهند این کار را انجام دادهاند و دانشجویان سه ماه موظف هستند کارآموزی کنند.
فرهادی اظهار کرد: شبکه علمی سراسری شده است و در آینده تمام دانشگاهها به شبکه علمی متصل خواهند شد همچنین در حوزه دانشجویی اقدامات خوبی انجام گرفته که میتوان به رتبهبندی خوابگاهها و تسهیلات وامهای دانشجویی اشاره کرد.
وی افزود: امسال اعتبار وام ویژه دکتری به ۱۱۰ میلیارد تومان رسید که البته این دانشجویان دکتری آمده بودند و میگفتند: «نه پژوهانه و نه وام فقط حقوق ماهیانه» که ما نیز میگوییم اگر ردیفی برای آن اختصاص دهند میدهیم بخیل نیستیم، خوب است که داده شود.
وی در ادامه به بنیاد خیرین در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: ۶۰ بنیاد خیرین در دانشگاهها ایجاد و ۵۰۰ هزار متر توسط بنیاد خیرین داده شده است. همچنین در زمینه اداری و مالی بودجههای ما علی رغم محدودیتها افزایش یافته و به من خبر رسیده است که از ۹۵۰۰ میلیارد اوراق خزانه، ۹۵۰ میلیاردتومان آن به وزارت علوم اختصاص دارد.
وزیر علوم افزود: در زمینههای فرهنگی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، تحول و ارتقای علوم انسانی و کاربردی کردن آن کارهایی صورت گرفته است.
فرهادی در ادامه تاکید کرد: مسئله دیگری که باید به آن توجه شود انسجام نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی است مراجع متعددی برای حوزه آموزش عالی تصمیم میگیرند که امیدواریم این مراجع منسجم شوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به بازنگری آییننامه ارتقای اعضای هیات علمی اشاره و عنوان کرد: این آییننامه بازنگری و ابلاغ شده اما باز میبینیم نظراتی برای اصلاح آن میآید، این نظرات باید همان موقع که به نظرسنجی گذاشته شد، ارائه میشد.
فرهادی در پایان تاکید کرد: دانشگاهها باید برنامههای راهبردی و عملیاتی ۵ ساله داشته باشند.