به گزارش ایسنا، سید ابوالفضل رضوی در نشست معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری که صبح امروز با حضور نیروهای مسلح و روسای دانشگاههای کشور در خصوص امریه نخبگان دانشگاهی سراسر کشور برگزار شد، با بیان اینکه فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری رو به افزایش است و قاعدتا این افراد طبق قانون کشور باید خدمت سربازی را سپری کنند اظهارکرد: نیروهای مسلح بایستی برای جذب این افراد برنامهای داشته باشد تا این افراد احساس بطالت و بیکاری در محل گذران سربازی نداشته باشند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر دستگاههای دولتی و دانشگاهی نیاز شدیدی به سرمایههای انسانی دارند که این سرمایههای انسانی در خدمت مردم باشند. همچنین دستگاههای دولتی به دلیل محدودیتهای استخدام و به کارگیری نیروهایی که بایستی حقوق و مزایای بیشتری به آنها داده شود دارای مشکل هستند. از طرفی مسئله بیکاری و درآمد کم خانوار نیز موضوع مهمی است. بنابراین با ستاد کل نیروهای مسلح هماهنگیهای لازم انجام شد تا فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به صورت سرباز پژوهش یا سرباز تحقیقی در اختیار 13 دانشگاه کشور که بخش زیادی از تولید علم کشور بر دوش آنهاست، قرار گیرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: فایده و منفعت این اقدام این است که هم برای افراد دوره کارآموزی محسوب میشود و هم احساس بطالت و بیکاری به وجود نمیآید و ثمربخش نیز خواهد بود. ضمن اینکه دستگاههای اجرایی از افراد شناخت کافی پیدا کرده و نیروهای آینده خود را از همین افراد شناخته شده علمی عملیاتی انتخاب خواهد کرد.
رضوی تصریح کرد: به همین منظور جلسهای را با حضور ستاد فرماندهی کل قوا، معاونت وزیر علوم تحقیقات و فناوری و روسای 13 دانشگاه برگزار کردیم که در آن طرحی تقدیم شد که قرار است تا یک هفته آینده نظرات این روسا اخذ و سپس به صورت جمع بندی از آنها استفاده شود.
در ادامه این نشست سردار کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح نیز با بیان اینکه دولت از توانمندی کارکنان وظیفه در قالب طرحهای مختلف مانند طرح "سرباز -معلم"، "هیات علمی"، "سرباز - مربی"، "سرباز - طبیعیت" و "سرباز - پیامبر بهداشت" استفاده میکند، اظهارکرد: در این جلسه مطرح شد که چگونه استفاده بهتر و بیشتری از سربازان در این طرحها داشته و همچنین زمینه گسترش آنها را در قالب طرحهای جدیدی نیز داشته باشیم. یعنی بتوانیم تعدادی از سربازان را در اختیار مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاههای دولتی قرار دهیم تا این سربازان بتوانند برای مسائل مختلف و مهم کشور راه حل ارائه دهند.
وی با بیان اینکه قرار بر این شد که 13 دانشگاه کشور این طرح (سرباز نخبه پژوهشی) را تکمیل کنند و اصل موضوع این طرح نیز استفاده از سربازان در مراکز تحقیقاتی است، گفت:بعد از تکمیل، این طرح سیر مراحل تصویب را در ستاد فرماندهی کل قوا طی میکند و مجوز استفاده از تعدادی سرباز به دانشگاهها داده میشود.