بیانیه شورای امنیت سازمان ملل از سوی 15 عضو این شورا تایید شده و شلیک موشک را در روز سهشنبه 7 شهريور از سوی کره شمالی که از حریم هوایی ژاپن گذشت، به شدت محکوم کرد.
در این بیانیه که از سوی آمریکا تهیه شده بود کره شمالی به خاطر اقدامهاي خصمانه و تهدید یک کشور از اعضای سازمان ملل محکوم شده و در ادامه از پیونگ یانگ خواسته شده تا هر چه سریعتر تمامی این اقدامها را متوقف کند.
با این حال بیانیه جدید وضع تحریم جدید علیه کره شمالی را در دستور کار قرار نداده و فقط تاکید کرده تحریمهای موجود باید به شکل کامل و از سوی همه کشورها اجرا شود.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز،در این بیانیه از کره شمالی خواسته شده تا تمامی برنامههای مربوط به تسلیحات اتمی خود را در فرایندی مناسب و برگشتناپذیر متوقف کند و در آینده نیز دست به آزمایشهای اتمی یا هر نوع اقدام تحریکآمیز نزند و از برنامههای موجود مربوط به تسلیحات کشتار جمعی دست بردارد.
شورای امنیت تاکید کرده است پرتاب موشکی اخير از سوی کره شمالی اقدامی خصمانه است که نه تنها برای منطقه بلکه برای تمامی اعضای سازمان ملل تهدید محسوب میشود و شورای امنیت سازمان ملل به دنبال خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره است.
در همین حال، شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن و مون جائه این، رئیسجمهور کره جنوبی توافق کردند تا فشارها بر کره شمالی را به حداکثر برسانند. آنها پس از بیانیه شورای امنیت سازمان ملل، گفتند که به دنبال تحریمهای شدیدتر علیه این کشور هستند.
این دو در گفتوگویی تلفنی که امروز چهارشنبه 8 شهريور انجام شد درباره اقدام خشن همسایه خود کره شمالی صحبت کرده و توافق کردند تا فشارها بر کره شمالی را به حداکثر برسانند.
"کورو بسهو"، سفیر ژاپن در سازمان ملل پس از نشست شورای امنیت گفت: من کاملا امیدوارم که ما بتوانیم قطعنامهای قوی را در پی این آزمایش موشکی علیه کره شمالی تصویب کنیم.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز گفت: جهان علیه کره شمالی متحد است. آمریکا اجازه نخواهد داد که چنین بیقانونی ادامه پیدا کند.
"واسیلی نبنزیا"، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز گفت: درحالیکه تمامی 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل به راه حلهای دیپلماتیک و سیاسی و تماما صلح آمیز برای حل مساله کره شمالی متعهد هستند، هرگونه اقدام نظامی برای حل این مساله منتفی است. نباید در شبه جزیره کره راه حل نظامی استفاده شود. ما بر این باوریم که در قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی باید این مساله مدنظر قرار داده شود.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نیز با واکنش به بیانیه محکومیت شورای امنیت سازمان ملل گفت که از حریم هوایی ژاپن برای آزمایشهای موشکی بیشتری استفاده میکند و تاکید کرد این اقدامهاي کره شمالی "تازه آغاز کار" است.