به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در ديدار با ژان باتیست لوموئن دبیر دولت فرانسه در امور اتحادیه اروپا و امور خارجه اين كشور با وي برجام را توافقنامهای دانست که مورد استقبال دنیا قرار گرفت و گفت: مقامات ایران همیشه تعهد خود به برجام را اعلام کردند و خیلی خرسندیم که درسطح اتحادیه اروپا شاهد تعهد به برجام هستیم.
آخوندی با بیان اینکه منافع برجام منافع برد-برد است و شکست برجام دارای عواقب پیشینی نشدهای برای کل دنیا است، تصریح کرد: ایران از فرانسه میخواهد نسبت به تحولات و مسائل برجام اعلام نظر عمومی شود تا این علامت به بازارهای ایران و اروپا داده شود که اروپا و ایران قویا از این توافق حمایت خواهند کرد.
- ۲ فروند ای. تی. آر ظرف ۱۰ روز آینده به ایران میآید
وزیر راه و شهرسازی به اقدام اخیر مجلس آمریکا در ممنوعیت فروش هواپیما به ایران اشاره کرد و گفت: این اقدام هر چند بیشتر در حد یک اقدام نمایشی است و هیچ ارزش اجرایی تا این لحظه ندارد اما از نظر روانی بر بازارهای دنیا تاثیر میگذارد و لذا ما علاقهمندیم در سطح قراردادهای هوایی ایرباس و ای.تی. آر به فوریت علامت واقعی را به بازار در سطح دنیا دهیم. خوشبختانه ۲ فروند ای. تی. آر ظرف ۱۰ روز آینده به ایران میآید و این علامت خوبی است.
وی همچنین از پیشرفت مذاکرات قراردادی با ایرباس خبرداد و گفت: پنجشنبه گذشته دکتر کاشان(قائم مقام وزیر در امور بینالملل) در فرانسه بود و نمایندگان ایرباس فردا ( 28 شهريور) به ایران میآید تا بتوانیم مسائل باقیمانده را نهايي کرده و تصمیم آخر را اعلام کنیم.
آخوندی به پیشنهاد اعطای وام از سوی فرانسه اشاره کرد و گفت: از پیشنهاد اعطای تسهیلات از سوی وزارت اقتصاد فرانسه بسیار خرسنديم و بلافاصله پاسخ نهایی را خواهیم داد و در مورد شرایط آن با فرانسه مذاکره میکنیم.
- ارتقای ۱۴ رادار موجود و خرید ۵ رادار
وی ادامه داد: در حال حاضر برای ارتقای ۱۴ رادار موجود و خرید ۵ رادار مذاکرات ما با فرانسه در حال پیشرفت است و قاعدتا میتوانیم بلافاصله از این تسهیلات بعد از این توافق استفاده کنیم و هر طور شده بخشی از این اعتبارات را در حوزه خرید هواپیما استفاده نماییم تا به عنوان یک علامت پشتیبانی فرانسه از خرید هواپيما اعلام شود.
به گفته آخوندی مبادلات ایران و فرانسه اکنون به رقم ۲ میلیارد دلار رسیده است و با این حال ظرفیت مبادله بین دو کشور بیش از این است.
آخوندی ادامه داد: ایران و فرانسه اکنون در موقعیتی هستند که بتوانند از کلیات عبور و روی چند موضوع خاص متمرکز شوند؛ ضمن اینکه ایران این آمادگی کامل را دارد که در جلسه مشترک آینده خود با وزیر حمل و نقل فرانسه درباره چندپروژه مشخص گفت و گو کند.
ویزر راه و شهرسازی گفت ایران تمایل دارد در خصوص سه موضوع هوانوردی، ریلی و نوسازی جادهای مذاکرات مشخصی را با فرانسه داشته باشد و اضافه کرد: در بخش نوسازی ناوگان جادهای نوسازی ۶۵ هزار کامیون در ایران که درحال حاضر دو برابر نرمال گازوئیل مصرف میکنند در دستور کار قرار دارد. متاسفانه این کامیونها آلودگی زیست محیطی بسیار زیادی دارند و با توجه به کنفرانس پاریس ایران علاقهمند است که با اعطای اعتبار مشخصی از سوی فرانسه این نوسازی انجام شود.
- ایجاد لجستیک پارک در شهر فرودگاهی امام خميني و بنادر كشور
آخوندی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فعالکردن یک کریدور ریلی اشاره کرد و گفت: میزان کالایی که بین چین و اروپا جابجا میشود قابل توجه است و درحال حاضر ریل از چین از طریق ایران به اروپا وصل است ولی ایران از این مسیر استفاده نمیکند؛ ما علاقهمند به فعال کردن این کریدور ریلی هستیم و پیشنهاد میدهم مدیر پروژهای از طرف ایران و فرانسه برای فعال شدن این کریدور انتخاب شود.
ویزر راه و شهرسازی افزود: این کریدور کاملا اقتصادی است و میشود در خصوص ارقام اقتصادی و امتیازات این کریدور بحث شود.
وی ادامه داد: ایران همچنین علاقهمند است که به فرانسه، آلمان و سایر کشورهای اروپایی در بنادر ایران یا در شهر فرودگاهی امکانات ایجاد یک لجستیک پارک دهد.
وزیر راه و شهرسازی در توضیح پیشنهاد خود به طرف فرانسوی گفت: فرانسه برای پشتیبانی از حجم سرمایهگذاریای که در ایران دارد نیازمند تسهیلات لجستیکی است. وقتی قرار است توتال، ایرباس و ای. تی.آر در ایران سرمایهگذاری کنند نیاز به خدمات پشتیبانی لجستیکی گستردهاي دارید. ما فکر میکنیم در مناطق آزاد و شهر فرودگاهی حضرت امام (ره) میتوانید انبارهای بزرگ داشته و امکانات لجستیکی داشته باشید.
آخوندی تصریح کرد: این امکانات در شهر فرودگاهی حضرت امام و بندر شهید رجایی و همچنین در بندر امام خمینی و حتی در بنادر شمالی میتواند در اختیار شما قرار بگیرد.