به گزارش ایرنا، ایمان معماریان روز دوشنبه در نشست خبری با موضوع تشریح اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی، افزود: برای باروری دلبر با یک گروه آلمانی که در این زمینه روی گونههای در خطر انقراص بسیار مشهور هستند وارد مذاکره شدیم.
وی با بیان این که در این مذاکرات زمانبندی برای باردار شدن دلبر به روشهای مختلف مشخص شد گفت: ابتدا جفتگیری و بارداری به روش طبیعی مد نظر قرار گرفت. بر این اساس تمام رفتارهای دلبر (یوز ماده) و کوشکی (یوز نر) به طور دقیق و مرتب تحت نظر گرفته و ثبت شد و بر اساس آن نموداری از رفتار آنها تهیه کردیم که با مقایسه آنها میتوان زمان دقیق جفتگیری را مشخص کرد.
وی تاکید کرد: بارداری طبیعی در این شرایط بسیار دشوار است زیرا با وجود یک جفت نر و ماده شانس تکثیر بسیار پایین است.
معماریان افزود: این امکان وجود دارد که دلبر طی یک دوره طبیعی پذیرای جفت برای تولید مثل نباشد، آخرین معاینه هم نشان داد که دلبر فعلا آمادگی جنسی برای جفتگیری ندارد، البته این موضوع تا یک یا دو ماه آینده به طور کامل مشخص میشود.
وی اظهار کرد: روش دوم لقاح مصنوعی است اما به دلیل برخی چالشها در روند رساندن اسپرم به تخمک کار بسیار سختی است و در این شرایط باید با تزریق هورمون ماده یوز را آماده پذیرش اسپرم کنیم.
معماریان گفت: اگر به هر دلیلی همچون عدم پذیرایی اسپرم توسط رحم، لقاح مصنوعی نیز با موفقیت انجام نشود، روش آی وی اف یا روش کاشت اسپرم و تخمک خارج از رحم و تزریق جنین آماده اجرا میشود و در نهایت اگر تمام این روشها جواب نداد، استفاده از رحم اجارهای آخرین راهکار خواهد بود که روی یوز آفریقایی مورد تایید اتحادیه باغ وحشهای اروپا که شباهتهای زیادی به یوز ایرانی دارد، امتحان میشود.