به گزارش ایرنا، مردم آلمان در این انتخابات سرنوشت یک دوره ٤ساله دیگر پارلمان فدرال (بوندس تاگ) و همچنین صدر اعظم این کشور را تعیین می کنند.
بر اساس پیش بینی اکثر ناظران سیاسی، حضور مردم در انتخابات بوندستاگ معمولا بیش از ٦٠درصد است. در انتخابات قبلی (٢٠١٣- 1392) بیش از ٤٠میلیون آلمانی پای صندوق های رای رفتند.
در حال حاضر نیز بر اساس گزارش رسانه های آلمان، اکثر شعبات رای گیری شاهد حضور تدریجی مردم است.
از سوی دیگر در حالی که اکثر نظرسنجی ها بر موفقیت حزب دموکرات مسیحی به رهبری آنگلا مرکل با پیشتازی ٣٦ درصدی در برابر آرای ٢٣درصدی حزب سوسیال دمکرات به رهبری مارتین شولتز حکایت می کند، برخی رسانه های آلمانی همچون هفته نامه اشپیگل در شماره اخیر خود با اشاره به نظرسنجی های اشتباه در انتخابات برگزیت انگلستان و انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا؛ از امکان وجود خطا در نظرسنجی ها و پیروزی مارتین شولتز خبر می دهند.
این در حالیست که برغم اعلام اطمینان مقامات برگزار کننده انتخابات مبنی بر عدم امکان حملات هکرها به سامانه انتخاباتی آلمان، برخی از ناظران سیاسی امکان حملات هکرها برای کاهش یا افزایش آرا شبیه انتخابات اخیر آمریکا را از نظر دور نمی دانند.
از سویی دیگر روند رو به رشد آرای حزب راست گرای آلتر ناتیو برای آلمان و همچنین تحریک رجب طیب اردوغان به بزرگترین اقلیت نژادی آلمان یعنی جمعیت ٣ میلیونی آلمانی های ترک تبار مبنی بر رای ندادن به دو حزب ائتلافی حاکم، بر احتمال تغییر در پیش بینی نظر سنجی ها افزوده است.
به گزارش ایرنا، رای دهندگان در 299 منطقه یا حوزه انتخاباتی در سرتاسر آلمان دو برگ رای به صندوق می اندازند: با یک رای نماینده مورد نظر خود برای آن منطقه و با برگ رای دیگر حزب مورد نظرشان را انتخاب می کنند.
احزابی که در سراسر آلمان کمتر از 5 درصد آرا (یا کمتر از 3 کرسی از سهمیه مناطق) را به دست آورند، حذف می شوند و سهم احزاب دیگر متناسب با آن تغییر می کند.
مجلس آلمان (بوندس تاگ) دستکم 598 کرسی دارد.299 نماینده بطور مستقیم با رای مردم انتخاب می شوند و 299 نماینده هم پس از مشخص شدن سهمیه احزاب.
در انتخابات روز یکشنبه دوم مهر ماه آلمان، 61.5 میلیون نفر افراد بالای 18 سال واجد شرایط رای دادن هستند.
دولت کنونی آلمان از سال 2013 (1392) قدرت را در اختیار دارد که با ائتلاف احزاب دمکرات مسیحی، سوسیال مسیحی و سوسیال دمکرات موسوم به ائتلاف بزرگ به صدراعظمی آنگلا مرکل شکل گرفته است.
مرکل از سال 2005 (1384) جایگاه صدراعظمی آلمان را در سه دوره چهارساله پیاپی در اختیار دارد و انتظار می رود که برای چهارمین بار پیاپی به این مقام دست پیدا کند.