براساس گزارش BBC، نتياج اين بررسيها نشان ميدهد سر سالي كه صرف تحصيل شود به صورت متوسط 11 ماه به طول عمر انسان ميافزايد، هر كيلوگرم اضافه وزن دو ماه از عمر انسان كم ميكند و مصرف يك بسته سيگار در روز فرد را هفت سال به مرگ نزديكتر ميكند.
محققان دانشگاه ادينبورگ با تجزيه و تحليل كدهاي ژنتيكي انسان به اين پاسخها دست يافتهاند و معتقدند اين اطلاعات ميتواند به انسان كمك كند تا زندگي طولانيتري داشتهباشد. محققان از كدهاي ژنتيكي بيش از 600 هزار انسان براي اين آزمايش كاملا طبيعي و وسيع استفاده كردند.
به گفته محققان اگر فردي سيگار بكشد، الكل بنوشد، از مدرسه اخراج شود و اضافه وزن داشته باشد شناسايي تاثير يكي از اين رفتارهاي ناسالم بر او كار دشواري خواهد بود.
از اين رو محققان به آزمايش طبيعي رو آوردند. برخي از افراد داراي جهشهاي ژنتيكي هستند كه تمايل آنها را به خوردن غذا و در نتيجه چاقي افزايش ميدهد، از اين رو محققان افرادي كه براي خوردن بيشتر برنامهريزي شدهبودند را با افراد عادي مقايسه كنند.
جهشهاي مشابهي نيز وجود دارند كه با طول مدت تحصيلات و لذت بردن از سيگار يا نوشيدنيهاي الكلي در ارتباط هستند. محققان همچنين موفق به شناسايي جهش ژنتيكي در انسان شدند كه طول عمر را دچار تغيير ميكند:
- جهش ژنتيكي كه سيستم ايمني بدن را فعال ميكند ميتواند هفت ماه به طول عمر بيافزايد.
- جهش ژنتيكي كه ميزان كلسترول بد را افزايش ميدهدهشت ماه از طول عمر ميكاهد.
- نوعي جهش ژنتيكي كمياب مرتبط با زوال عقلطول عمر را 11 ماه كم ميكند.
- جهش ژنتيكي كه سيگار كشيدن را به رفتاري خوشايند تبديل ميكند 11 ماه از عمر ميكاهد.
محققان ميگويند اين نوسانات ژنتيكي قله يك كوه يخي هستند، يعني تنها بخش كوچكي از واقعيت هستند. به گفته آنها 20 درصد از اين جهشها وراثتي هستند كه تاكنون تنها يك درصد از آنها شناسايي شدهاند.
محققان معتقدند اگرچه ژنتيك بر طول عمر انسان تاثيرگذار است اما خود انسان و انتخابهايي كه در طول زندگياش انجام ميدهد، تاثير بيشتري بر اين موضوع دارد.