برگزاري جشنوارهاي كه همدان ميزباني آن را در سالهاي گذشته برعهده داشت، هميشه با نقدهايي همراه بوده؛ ازجمله كيفيت سالنهاي نمايش، وضعيت ميزباني و... مواردي كه در نشست رسانهاي امروز نيز مطرح شد. مريم كاظمي از فعالان تئاتر كودك و نوجوان و دبير جشنواره، درباره بخشهاي مختلف جشنواره به همشهري گفت:
«جشنواره امسال در بخشهاي نمايشنامهنويسي، تئاتر كودك، نوجوان، خردسالان، خياباني، بينالملل و دانشآموزي كه مختص دانشآموزان استان است، برگزار ميشود». او همچنين از برگزاري كارگاههاي آموزشي در طول جشنواره نيز خبر داد: «تاكنون برگزاري 3كارگاه قطعيشده كه اين كارگاهها توسط ميهمانان خارجي و هنرمندان ايراني برگزار ميشود».
- قطعيشدن 4نمايش خارجي
اين بازيگر تئاتر و تلويزيون همچنين از لزوم برگزاري بخش بينالملل در جشنوارهها گفت و با اشاره به اين مطلب كه تاكنون حضور آلمان، دانمارك، روسيه و فرانسه در جشنواره قطعي شده، افزود: «نهتنها در اين جشنواره، بلكه در هر جشنواره تئاتري بخش بينالملل هزينهبر است و معتقدم اگر قرار باشد نمايش خوب خارجي در جشنواره اجرا نشود، بهتر است اين بودجه را براي بخشهاي ديگر هزينه كنيم. با همين رويكرد در جشنواره امسال چند نمايش قابل توجه خارجي انتخاب شد».
- فعاليت دقيقه90 جشنوارهها
به گفته كاظمي جشنواره امسال با شعار «كودكي همسفر قصهها» برگزار ميشود. او اعتقاد دارد كه دبيرخانه دائمي جشنواره تئاتر كودك و نوجوان بايد ايجاد شود:«ايجاد دبيرخانه دائمي در برگزاري منظم جشنواره مؤثر است. متأسفانه چندماه مانده به برگزاري جشنواره كارها را شروع ميكنيم و اين ضعف همه جشنوارههاي تئاتري است. در بخش بينالملل چند كار خيلي خوب بود كه بهدليل كمبود زمان به جشنواره نرسيدند».
- چاپ 6كتاب در جشنواره
كاظمي همچنين از چاپ و توزيع 6كتاب مرتبط در طول برگزاري جشنواره خبر داد:« در بخشهاي خردسال 7اثر و خياباني 8اثر حضور دارند و در بخش بينالملل 4گروه قطعي شده و در بخش نمايشنامه نيز 10اثر حضور دارد كه در نهايت 3نمايشنامه برگزيده ميشود».
- انقلاب تكنفره امكان ندارد
كاظمي كه سالهاست در حوزه تئاتر كودك و نوجوان فعاليت دارد و به گفته خودش در 4سال گذشته در جشنواره همدان حضور نداشت، تأكيد كرد: «در مقام دبير جشنواره در جريان مسائل سالهاي قبل قرار گرفتم و معتقدم نسبت به همان 4سال قبلي كه بهعنوان مهمان به جشنواره رفته بودم، سطح همكاري برگزاركنندگان همدان كمي پايين آمده است».اين كارگردان با بيان اين مطلب كه به تنهايي نميتوانم انقلابي در اين رويداد ايجاد كنم، تصريح كرد: «در اين مدت تلاش كردم بخشي از كاستيها بهبود پيدا كند».
در اين نشست بودجه جشنواره كه از هفته دوم آذر برگزار ميشود نيز يكميليارد و 800ميليون تومان عنوان شد كه نسبت به سال گذشته 15درصد افزايش داشته كه البته يك ميليارد تومان آن را استان همدان تأمين خواهد كرد و مركز هنرهاي نمايشي 800ميليون تومان ميپردازد.
- كيفيت پايين سالنهاي تئاتري همدان
مريم كاظمي كه بعد از شهرام كرمي، دبيري جشنواره را عهدهدار شده به همراه فاضل عبادي، مديركل فرهنگ و ارشاد استان همدان نشست خود را در سالن كنفرانس مجموعه تئاترشهر برگزار كردند؛ نشستي كه دبير اين دوره از جشنواره با اشاره به مطالبات از استان ميزبان گفت: «تلاش بر اين بوده كه نمايشها با كيفيت مناسب در سالنهاي مناسب و استاندارد اجرا شود اما هنوز سالنهاي نمايشي استان تغيير ويژهاي نسبت به سال گذشته نداشتند».
او در اين نشست از تعامل با مديران فرهنگي استاني گفت: «هميشه مشكلاتي وجود دارد اما بايد به نوعي از سر راه برداشته شود؛ ضمن اينكه بسياري از مسائل و مشكلاتي كه به برگزاري جشنوارهها مربوط ميشود در تهران هم وجود دارد».