همشهری‌آنلاین: جنبش تغییر (گوران) به عنوان جناح سیاسی عمده مخالف مسعود بارزانی در کردستان عراق کناره‌گیری او و معاونش و تشکیل دولت نجات ملی را خواستار شد.

 جنبش تغییر موسوم به "گوران" بعد از نشست در سلیمانیه معتقد است که مسعود بارزانی موقعیت کردهای عراق را به بحرانی عمیق فرو برده است که برای بیرون رفتن از آن "تشکیل دولت نجات ملی" ضرورت دارد.

سخنگوی جنبش تغییر در انتقاد از برگزاری همه‌پرسی در کردستان، گفت: ما بیشتر دستاوردهایی که با خون فرزندان ملت خود به دست آورده بودیم را از دست دادیم. شرف و حیثیت پیشمرگ‌های ما پایمال شد.

جنبش تغییر معتقد است که عملکرد مسعود بارزانی برای جنبش کردهای عراق "فاجعه‌بار" بوده و این سیاست موجب شد که شهر نفت‌خیز کرکوک روز ۱۶ اکتبر(24 مهر) از دست پیشمرگ‌های کرد خارج شود و به دست نیروهای عراقی بیافتد.

به گزارش ایسنا،به گفته شورش حاجي،سخنگوی گوران، بیشتر مناطقی که در استان‌های کرکوک، نینوا و دیاله، در تصرف کردها بودند، به علت "اشتباه‌هاي رهبری اقلیم" از زیر سلطه کردها بیرون آمده‌اند.

رهبری گوران پس از گردهمایی در شهر سلیمانیه طی بیانیه‌ای ریاست مسعود بارزانی را "غیرقانونی" دانست و اعلام کرد: ریاست اقلیم کردستان باید منحل و یک دولت نجات ملی برای پایان دادن به بحران کنونی تشکیل شود.

جنبش گوران به طور کلی از حق استقلال کردهای عراق دفاع می‌کند اما با برگزاری همه‌پرسی در تاریخ ۲۵ سپتامبر(سوم مهر) مخالفت کرده بود زیرا زمان آن را نامناسب می‌دانست.

شورش حاجی، عضو هیئت اجرایی و سخنگوی جنبش گوران در کنفرانس خبری بعد از این نشست از بارزانی و کوسرت رسول معاونش خواست به دلیل این‌که دیگر مشروعیتی ندارند، استعفا کنند.

او با اشاره به تسلط نیروهای دولت عراق بر مناطق مورد مناقشه در استان‌های کرکوک، دیاله، نینوا و صلاح‌الدین افزود: نشست شورای ملی جنبش گوران اوضاع کنونی اقلیم و میزان خسارتی که به نیمی از خاک اقلیم وارد شده را مورد بررسی قرار داد.

سخنگوي گوران گفت: اوضاع کنونی اقلیم ناشی از در نظر نگرفتن پیامدهای همه‌پرسی است.

برچسب‌ها