امتناع مراكش از برآوردن خواسته عربستان برای بلوکه کردن اموال شاهزادگان بازداشت شده، به این دلیل است که باید این اقدام مبتنی بر احکام قضایی باشد و این موضعی است که واشنگتن و پاریس نیز درباره حسابهای شخصی این شاهزادگان در بانکهایشان از آن حمایت میکنند.
اما بانکهای لبنان، امارات و بحرین به درخواست عربستان برای بستن حسابهای بازداشتشدگان پاسخ مثبت دادند. این حسابها تنها به افراد محدود میشود نه شرکتها.
از جمله شاهزادگانی که به اتهام فساد بازداشت شدهاند "ولید بن طلال"، میلیارد عربستانی است که پروژههای بزرگی در مراکش دارد که از جمله آن هتل "چهار فصل" در شهر مراکش است.
به گزارش ایسنا به نقل از الصباح مراکش، مراکش خود را از تحولات اخیر در عربستان و سیاستهای ریاض در منطقه به ویژه سیاست عربستان در قبال قطر کنار کشیده است هرچند که روابط مستحکمی میان ریاض و رباط برقرار است.
از هفته گذشته محمد ششم، پادشاه مراکش به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از جمله قطر و امارات سفرهایی کرده است. گزارشها حاکی از این است که مراکش میخواهد برای حل اختلافها میان عربستان و قطر میانجیگری کند.
قطریها در شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و توییتر پادشاه ششم را "شکننده محاصره" نامیدهاند.
یکی از کاربران نوشت: زمانی که درباره اصالت و شهامت صحبت میکنیم باید این رهبر را به یاد آوریم.
مراکشیها به موضع پادشاه این کشور افتخار میکنند.
از سوی دیگر حزب دموکراتیک چپگرای مراکش طرحهای عربستان برای تخریب خاورمیانه را محکوم کرد.
در بیانیه این حزب آمده : این حزب انقلاب سیاسی کنونی در خاندان حاکم عربستان به بهانه مبارزه با فساد را پیگیری میکند. شرایط کنونی نشان میدهد که خاورمیانه به سمت تنش و جنگ کشیده میشود.
در این بیانیه نسبت به کشیده شدن مراکش به ائتلافهای نظامی دیگری که به منافع مردم آسیب میزند هشدار داده شده است.
این حزب همچنین اوضاع انسانی و فاجعه بار مردم یمن را که نتیجه جنگ ظالمانه و ویرانگر است، محکوم کرد.