«مسیر، جزئی از سفر است.» این جمله را زیاد شنیدهایم، اما شاید وقت سفرهای طولانیمان چندان به آن توجه نکرده باشیم.
در مسیر طولانی و 900 کیلومتری بین تهران و مشهد، از استان پهناور سمنان رد میشویم که گرچه در ظاهر، اقلیمی خشک دارد، اما نباید فقط به حاشیه جاده اصلیاش نگاه کرد.
در هر یک از شهرها و روستاهای کویری یا کوهستانی این استان که گاه فاصلهشان کمتر از 30 کیلومتر است
جاذبههای طبیعی و تاریخیای را میتوان دید و توقف در آن نقاط میتواند هم خستگی راه را برایتان کم و هم شما را با گوشهای دیگر از کشورمان آشنا كند.
از کاروانسراها و آبانبارهای کویری گرفته تا مساجد کهن و قلعهها و دروازههای تاریخی و حتی آبشارها و جنگلهایی که باید با لباس گرم به سراغشان رفت.
پاييز هزار رنگ زمان مناسبي براي سفر به اين استان و گشت و گذار در ميان جنگلهاي ابري اين استان است و البته ديدنيهاي تاريخياش.
- در مسیر تهران- مشهد
استان سمنان، از غرب به استان تهران و از شرق به استان خراسان رضوی متصل است.
- از تهران:
از بزرگراههای بسیج یا آزادگان، در جنوبشرقي تهران و منطقه خاوران که وارد بزرگراه امامرضا(ع) شوید و پاکدشت و شریفآباد را هم رد کنید، وارد استان سمنان خواهید شد.
- از مشهد:
باید در جاده نیشابور و سبزوار قرارگیرید تا بعد از داورزن، وارد استان سمنان شوید. اهالی خراسان شمالی هم از «جاجرم» و «گرمه» وارد جاده «ریآباد» شده و به «میامی» برسند.
- از استانهای شمالی:
جادههای آزادشهرـ شاهرود یا همان «خوشییلاق»، رامیان ـ شاهرود، گرگان ـ شاهرود یا همان «توسکستان» و ساری ـ کیاسر ـ فولادمحله، به نقاط مختلف استان سمنان راه دارند.
- از مرکز کشور:
جاده کویری نایین ـ جندق ـ معلمان شما را به شهر دامغان در استان سمنان میرساند. همچنین در انتهای آزادراه کاشان به قم، میتوانید وارد آزادراه قم ـ گرمسار شوید.
با قطار: بسیـاری از منـاطق استـان سمنان در مسیر راهآهن تهران ـ مشهد قرار دارد.
رضا يوسفي
منبع: همشهري سرزمين من