موسی فقیه محمد، رئیس كميسيون اتحادیه آفریقا با انتشار بیانیهای ویژه تمامی این اقدامهاي شنیع را که در تعارض مستقیم با ارزشهای این اتحادیه، منشورهای بینالمللی و آفریقایی و نیز منشورهای آفریقایی حقوق بشر و ملتهاست، محکوم کرد.
فقیه محمد در ادامه توقف خرید و فروش برده و دیگر اشکال رفتارهای مجرمانه با انسانها در لیبی را خواستار شد.
شبکه سی.ان.ان آمریکا در گزارشی فاش کرد، در لیبی مهاجران در مزایده به فروش گذاشته میشوند. در این گزارش ویدئویی که با تلفن همراه ضبط شده بود، دو جوان دیده میشوند که در مزرعهای برای فروش به مزایده گذاشته شدند.
طبق این گزارش، دو جوان مذکور در نهایت به مبلغ هزار و 200 دینار لیبی به فروش رسیدند.
دولت وفاق ملی لیبی روز یکشنبه 28 آبان از آغاز تحقیقات درخصوص وجود بازار بردهفروشی در اطراف طرابلس خبر داد.
به گزارش ایسنا به نقل از روسیا الیوم،آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز اعلام کرد که از این خبر شوکه شده است.
او در مصاحبه کوتاهی در جمع خبرنگاران گفت: عاملان این اقدام را میتوان به اتهام ارتکاب جنایت ضدبشری محاکمه کرد.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: بردهداری در دنیای مدرن جایی ندارد و این کارها از جمله خطرناکترین موارد نقض حقوق بشر بوده و به منزله جنایت ضد بشریت است.
گوترش در ادامه از تمامی مسئولان مربوطه خواست در اسرع وقت تحقیق در این زمینه را آغاز کنند.
او از مسئولان آفریقایی سازمان ملل نیز خواست اقدامهاي فشردهای را در خصوص این موضوع در پیش گیرند.
احمد معیتیق، معاون نخستوزیر دولت وفاق ملی لیبی اعلام کرد که طرابلس تحقیقاتی را در خصوص این پرونده که به نظر میرسد در منطقهای در نزدیکی طرابلس پایتخت این کشور انجام شده، آغاز کرده است.
غسان سلامه، فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی در این رابطه گفت: دولت لیبی برای اجرای طرحهای خود نه ارتش دارد و نه پلیس، این موضوع به عدم توانایی دولت بازمیگردد و دولت لیبی ابزارها و راهکارهای لازم برای اعمال قدرت را در اختیار ندارد.
آلفا باری، وزیر امور خارجه بورکینافاسو در کنفرانسی مطبوعاتی در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر فروش مهاجران آفریقایی به عنوان برده در لیبی، ژنرال آبراهام تراوری، سفیرش در طرابلس را فراخواند.
همچنین کاردار سفارت لیبی در اوآگادوگو، پایتخت بورکینافاسو براي ارائه توضیحاتی درباره بازار بردهداری در لیبی که مسالهای متعلق به قرنهای گذشته است، احضار شد.
قرار است رهبران کشورهای آفریقایی و اروپایی هفته آتی در پایتخت ساحل عاج با یکدیگر دیدار کنند. بحث و بررسی مساله مهاجرت و تلاشهای اروپا برای مقابله با آن با همکاری لیبی در صدر دستور جلسه این نشست خواهد بود.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، ۱۵۵ مهاجر اهل ساحل عاج به صورت هوایی از طرابلس به کشورشان بازگردانده شدند.
آسیا کوناتی، مدیر امور شهروندان ساحل عاج در خارج با اشاره به این مساله گفت، از این ۱۵۵ مهاجر، ۸۹ تن زن و کودک بودند و بیشتر این اشخاص در مراکزی در زواره واقع در ساخل غربی لیبی بازداشت شده بودند.
این ۱۵۵ مهاجر گروهی از مجموعه ۵۹۵ مهاجری هستند که مسئولان قصد دارند طی روزهای آتی آنها را به کشورهایشان بازگردانند.