براساس قانون جديد، حمل، توليد، استفاده و واردات هرگونه سلاح سرد ممنوع است و تنها درصورت اخذ مجوز از دستگاههاي مربوطه مجاز است. نحوه و مرجع صدور مجوز به موجب آييننامهاي است كه ظرف مدت 3ماه از تاريخ ابلاغ اين قانون با پيشنهاد وزراي دادگستري و كشور و با همكاري نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران تهيه ميشود و به تصويب هيأت وزيران ميرسد.
سلاح سرد به هر نوع سلاحي ميگويند كه براي دفاع يا تهاجم مورد استفاده قرار ميگيرد و از حيطه باروت، شليك و انفجار گلوله خارج باشد و شامل انواع چاقو، زنجير، پنجه بوكس، قمه، انواع افشانههاي اشكآور، خوابآور و بيهوشكننده و شوكرهاي الكتريكي، تفنگ و كلت بادي شبيه سلاح گرم و... ميشود.
ما بهعنوان پليس از تصويب اين قانون استقبال ميكنيم چرا كه اين قانون در بسياري موارد، از قتلها و ضرب و جرحها پيشگيري ميكند و در كاهش آمار جرايم خشن مؤثر است. بهعبارت ديگر تصويب اين قانون از شدت خشونتها ميكاهد. در بسياري از قتلها، چنانچه طرفين نزاع اسلحه سرد در اختيار نميداشتند نزاع آنها به قتل منجر نميشد. تصويب اين قانون بهرغم كمك به كاهش آمار جرايم قتل و ضرب و جرح، ولي مشكل خشونت در جامعه را حل نميكند.
بهعبارت ديگر، كاركرد اين قانون، تعديل نتايج خشونتورزي در جامعه است. اما كاهش خشونت در جامعه، همانند ديگر آسيبهاي اجتماعي، مستلزم بهكارگيري تدابير اجتماعي است. لازم است با خود بينديشيم كه چرا در زندگي اجتماعي اين همه شاهد خشونت هستيم؟ چرا هنگام رانندگي اين همه نسبت به همديگر خشونت ميورزيم؟ علت انواع خشونت (كلامي، فيزيكي، قلمي و...) در جامعه چيست؟
مهمترين آسيب پديده خشونت در جامعه، تزلزل كرامت انساني است كه آسيب زدن به اين زيربناي حقوق بشر، آسيبهاي متعدد و جرايم خشن را بهدنبال دارد. خشونت بهعنوان يك مسئله اجتماعي همانند ساير مسائل اجتماعي ديگر تحتتأثير عوامل مختلفي است. گاهي ناكامي علت خشونت ميشود كه يك موضوع روانشناختي است و گاهي پديدههاي اجتماعي عامل خشونتگرايي در افراد جامعه ميشود.
ما معتقديم كه روش درست و اصولي براي درمان خشونت در جامعه، روشهاي روانشناختي و جامعهشناختي است. همه مردم در قبال خشونت در جامعه مسئوليت دارند و بايد فرد خشونتورز از سوي اطرافيان مورد سرزنش واقع شود و نبايد اجازه داد قبح اين رفتار ضداجتماعي از بين برود. رسانهها و گروههاي مرجع و ذينفوذ نيز نبايد خشونتورزي را ترويج كنند و خشونت را در اذهان جوانان بهعنوان ارزش جلوه دهند و از آن تعبير به شجاعت و... كنند.
بايد تلاش كنيم با روشهاي گوناگون، فرهنگ مدارا و تسامح را كه نياز ضروري زندگي اجتماعي است جايگزين خشونت در جامعه كنيم و با گسترش مراكز مشاوره و خدمات روانشناختي و اجتماعي و آگاهسازي جامعه از عواقب رفتار خشونتآميز، عطوفت و مهرباني را جايگزين خشونت و نفرت كنيم.