به گزارش همشهري، ديروز اتاق اصناف كشور با صدور بخشنامهاي ضمن اعلام وزن قانوني چانه خمير انوان نان سنتي به نانواييها كه بدون تغيير مانده، مجوز افزايش 15درصدي قيمت انواع نان سنتي در استان تهران را به نانواياني داد كه با آرد دولتي به توليد و عرضه نان مشغول هستند.
براساس مصوبه ستاد تنظيم بازار كشور تعيين نرخ نان در ساير استانهاي كشور برعهده شوراي آرد و نان استانها به رياست استاندار گذاشته شد و اين شوراها ميتوانند با تعيين نرخ انواع نان سنتي براساس شرايط اجتماعي و ذائقه مصرف مردم، نرخهاي جديد نان سنتي را با افزايش حداكثر تا سقف 15درصدي براي اجرا به نانوايان ابلاغ كنند.
در بخشنامه اتاق اصناف تأكيد شده است كه قيمتهاي جديد انواع نان سنتي در استان تهران بدون تغيير در وزن قانوني چانه خمير قبلي اين نوع نانها تعيين و ابلاغ شده و با اين افزايش قيمت انتظار ميرود تا نظارت مستمر بر ارتقاي كيفيت براي كاهش ضايعات نان و احترام به مطالبات مصرفكنندگان مدنظر توليدكنندگان انواع نان سنتي قرار گيرد. قيمت آرد نيز براي نانواييهاي سنتي همان نرخ سابق ۶۶۰ تومان در هر كيلوگرم و براي نانواييهاي صنعتي ۹۰۰ تومان خواهد بود
. قيمت انواع نان سنتي در استان تهران پس از 3سال در حالي از روز گذشته با افزايش ۱۵ درصدي مواجه شد كه هنوز خبر يا وعده تازهاي براي افزايش كيفيت نان بهعنوان خواسته اصلي مردم توسط نانوايان و مسئولان اعلام نشده است. اين در حالي است كه گزارشهاي سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدگنندگان در موارد متعدد حاكي از اين است كه بيشترين شكايات مردم مرتبط با كيفيت نان بوده و نحوه پخت، بهداشت و وزن حتي ازجمله گلايههاي مسئولان است. محمدرضا نظرنژاد، رئيس اتحاديه نانوايان سنگكي نيز به ايسنا اعلام كرده حدود 90درصد نانوايان سنگكي از كيفيت آرد شاكي هستند چراكه نان سنگك بايد با گندم مناسب و آرد با گلوتن (پروتئين در گندم، جو و چاودار يافت ميشود كه اين ماده باعث كش آمدن خمير و تردشدن بافت فرآورده نهايي ميشود) بالا باشد كه خمير حاصل از آن نرم و براي پخت سنگك مناسب باشد.
اما اكنون بهدليل نامرغوب بودن گندم و آرد دولتي شاهد نارضايتي نانوايانهستيم. اما در مقابل، برخي مسئولان گلايه از كيفيت گندم توليد داخل را زمينهچيني براي واردات گندم تلقي ميكنند.