اسم رسمياش اين است: «هشتمين نمايشگاه توانمنديهاي صنايع هوايي و فضايي ايران»؛ يك عنوان عريض و طويل رسمي كه برخلاف دورههاي قبل قرار است اتفاقهاي تازهاي در آن رقم بخورد. اينبار برخلاف دفعههاي گذشته كه تخصصي بودن در اولويت بود، صحبت از «عموم مردم» به ميان آمده و برنامههايي كه ميتواند براي مردم عادي - حتي كودكان و دانشآموزان - جذاب باشد.
اين نمايشگاه چهارروزه، متخصصان علوم و فنون هوايي و فضايي را از ايران و چند كشور اروپايي و آسيايي گرد هم ميآورد تا از سويي درباره يك دغدغه بزرگ مشترك مذاكره كرده و از طرفي ديگر، تمام آنچه در صنعت فضانوردي و هوانوردي وجود دارد، از بالن گرفته تا شبيهساز پرواز و حتي سيستمهاي موشكي را براي مردم عادي و به زبان ساده توضيح دهد. مسئولان برگزاري نمايشگاه در گفتوگو با همشهري گفتهاند كه امسال با برگزاري نمايشگاه در محلي مناسب احتمالا مانورهاي هوايي هم خواهند داشت.
- چي؟ كجا؟
عنوان برنامه: هشتمين نمايشگاه بينالمللي صنايع هوايي و فضايي ايران.
برگزاركنندهها: اتحاديه صنايع هوايي و فضايي ايران (بخش خصوصي) و سازمان صنايع هوايي (وزارت دفاع - بخش دولتي).
محل برگزاري: نمايشگاه هوايي، مقابل پارك ارم تهران.
زمان برگزاري: 7 تا 10آذر - ساعت 9:30 تا 17
بازديد براي عموم آزاد و پاركينگ رايگان است.
- خارجيها در ايران
روسيه، چين، تركيه، كروواسي، اتريش، آلمان، تونس، هند و مالزي كشورهايي هستند كه امسال در نمايشگاه بهعنوان شركتكننده يا غرفهدار حضور دارند. تعداد غرفهها نسبت به سالهاي پيش صعود جدي داشته است.
- تازهترينها، اولينها
بخشهايي از نمايشگاه در نگاه اول براي مردم عادي، تخصصي بهنظر ميرسد. ولي امسال يك كارشناس پاي هر وسيله حضور دارد تا به زبان ساده درباره نمايشگاه توضيح دهد. اينها فناوريهايي هستند كه در نمايشگاه ارائه شده و جذابند:
بالگرد ملي صبا كه بيشتر از 90درصد قطعاتش در ايران ساخته شده، سوغات اين نمايشگاه است.
انواع موتورهاي جت و پيستوني هواپيما، هواپيماي مدل، هواپيماي واقعي، بالن، شبيهساز پرواز، پهپاد و برنامههاي نمايش مدل پرواز.
موتورهاي جت و دستاوردهاي صنايع هوايي براي اولينبار در چنين نمايشگاهي ارائه ميشوند.
- حضور پررنگ دانشبنيانها
+1000
محصول دانشبنيان به نمايش درميآيد. برخي از آنها براي اولينبار ارائه ميشوند، مثل پره توربين، كيس موتور، انواع كنترلكنندهها، قطعات مختلف بال، بدنه و قطعات شبيهساز.
+5ميليون تومان
اين نمايشگاه براي اولينبار عضو صندوق نوآوري و شكوفايي ملي شده و براي شركتهاي دانشبنيان كمكهزينه پرداخت ميكند.
+150
اين تعداد شركتهايي است كه در حوزههاي هوايي، هوافضا و هوانوردي حضوردارند و عمدتا دانشبنيان هستند.
- حضور بانوان هوانورد ايراني
امسال گروهي از بانوان كه در حوزه هوانوردي فعال هستند شامل مهمانداران، كمكخلبانان، مهندسان پرواز، كارشناسان مراقبت پرواز و... در نمايشگاه حضور دارند. اتحاديه بانوان صنعت هوايي ايران را فهيمه احمدي دستجردي، نخستين كمكخلبان و مهندس پرواز زن در ايران راهاندازي كرده و هدفش رسيدگي به وضعيت خاص زنان در اين صنعت بوده و البته، علاقـــــهمند كردن دختران و بانوان علاقهمند به اين رشته خاص و هيجانانگيز.