به گزارش ايرنا، علیرضا رئیسی در اين باره افزود: وضعیت بهداشتی در محل استقرار زلزله زدگان در مناطق زلزله زده مناسب نیست، اساسی ترین نیازی که مسئولان باید سریع به فکر باشند ایجاد تعداد کافی توالتهای بهداشتی برای زلزله زدگان است، زیرا تعداد توالت کافی نیست و این مساله خطرات بهداشت محیطی را افزایش داده است.
وی گفت: مساله بسیار مهم دیگر وضعیت اسکان اضطراری زلزله زدگان در چادر است. اسکان در چادرها علاوه بر مشکل سرما، خطر آتش سوزی و گازگرفتگی به وجود آورده است و علاوه بر آن خطر عقرب و مارگزیدگی زلزله زدگان را تهدید می کند.
معاون وزیر بهداشت گفت: باید هر چه زودتر اسکان اضطراری در چادر به اسکان موقت در وضعیت مناسب تر تبدیل شود و اگر ساختمان های مناسبی برای اسکان موقت وجود ندارد، حداقل با بهسازی زمین با سیمان یا آسفالت و استقرار چادرها بر روی زمینهای بهسازی شده و در محل امن خطرات بهداشت محیطی مثل عقرب و مارگزیدگی را کاهش داد.
رئیسی افزود: مساله بسیار مهم دیگر دفن بهداشتی لاشههای حیواناتی است که زیر آوار هستندو معمولا کسی سراغشان نمیرود، این مساله نیز جزو مشکلات مناطق زلزله زده است که باید سریع رسیدگی شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: مساله دیگر دفع بهداشتی فاضلاب و زباله هاست که یکی از خطرات جدی است که سلامت زلزله زدگان را به شدت تهدید می کند و احتمال دارد بیماری های واگیر مثل بیماری های روده ای و اسهالی از جمله وبا یا ایکولا در این مناطق شایع شود.
وی ادامه داد: وجود زباله ها باعث می شود هجوم حیوانات موذی و کنه و پشه ها بین زلزله زدگان زیاد شود. به طور خلاصه در دفع زباله ها ضعف داریم. توالت های بهداشتی کم است و بعد از رفع این مشکلات اورژانسی کار مهم بعدی تبدیل اسکان موقت به اسکان دائم است.
رئیسی با تشریح اقدامات وزارت بهداشت برای زلزله زدگان گفت: در مناطق زلزله زده حدود 300 خانه بهداشت و مرکز بهداشتی-درمانی داشتیم که 196 واحد از آنها آسیب جزئی دیده بودند و 84 واحد بهداشتی نیز به کلی تخریب شده بودند.