رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در گفتوگو با ايرنا با بیان اینکه در حادثه زلزله 30 هزار راس دام در استان تلف شده که یک هزار راس آن دام سنگین است، گفت: جبران خسارت دامداران در مجموع 210 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
خسرو شهبازی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت برای جبران خسارت زلزله به دامداران برای هر راس دام سبک 6 میلیون ریال و برای هر راس دام سنگین 30 میلیون ریال مصوب کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زلزله باعث تخریب واحدهای دامداری سنتی و صنعتی در مناطق زلزله زده شده، گفت: هشت هزار و 300 جایگاه دام کاملا تخریب شده و 575 واحد دامداری سنتی و نیمه صنعتی نیز خسارت دیده است.
وی همچنین از خسارت زلزله به 168 واحد پرورش ماهی خبر داد و گفت: 3.5 میلیون قطعه بچه ماهی در حادثه زلزله در این واحدها تلف شده است.
شهبازی تصریح کرد: همچنین در اثر زلزله اخیر اماکن نگهداری دامها، انبارهای علوفه، دام و طیور، ادوات کشاورزی و تاسیسات کشاورزی، کانالهای آبیاری، چاهها و ایستگاههای پمپاژ آب خسارت دیدهاند.
وی خسارت به کندوهای زنبور عسل استان در اثر زلزله را حدود یک هزار کندو اعلام کرد و افزود: همچنین 20 هزار قطعه مرغ نیز بر اثر زلزله تلف شده است.
رئیس جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه به اقدامهای این سازمان در مناطق زلزله زده نیز اشاره کرد و افزود: حضور مدیران و پرسنل سازمان در ساعات اولیه در مناطق زلزله زده، بسیج تمام امکانات و ماشین آلات سنگین به منظور کمک به زلزله زدگان، اعزام اکیپ های ارزیاب به منظور برآورد اولیه خسارت، جمع بندی خسارت ها و ارائه به ستاد بحران و ارسال کمکهای سازمان و سایر نهادها به مناطق زلزله زده از جمله این اقدامها بوده است.
او ارسال تانکرهای آبرسانی، توزیع روزانه 6 هزار پرس غذای گرم در مناطق زلزله زده، دفن بهداشتی دامها برای جلوگیری از بیماریها و پایش 635 روستا توسط اکیپهای دامپزشکی را از دیگر این اقدامها ذکر کرد.
او همچنین حمل و توزیع یک هزار تن جو در مرحله اول به صورت رایگان بین دامداران و کشاورزان و توزیع 800 رول نایلون پلاستیکی برای پوشاندن انبارهای علوفه را از دیگر اقدام های جهاد کشاورزی کرمانشاه برشمرد و گفت: این اقدام ها همچنان ادامه دارد.
شهبازی یکی از اقدام های خوب دولت را استمهال وامها به مدت 2 سال اعلام کرد و گفت: مقرر شده دولت 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای جبران خسارت اماکن دامی در اختیار استان قرار دهد که به صورت سرمایه در گردش خواهد بود.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه اینکه اکثر ساختمانهای اداری سازمان جهاد کشاورزی به دلیل خسارت زلزله قابل استفاده نیست اما پرسنل این سازمان از ساعتهای اولیه بعد از زلزله با حضور در بین مردم مشغول خدمات رسانی به مردم زلزله زده هستند.