اشکان خسروپور : طوفان‌های جنوب استرالیا که شدت گرفت، الون ماسک، مرد ماجراجوی تسلا، همان کسی که پروژه‌ زندگی انسان در مریخ را کلید زده و بزرگ‌ترین و پرشتاب‌ترین خودروهای برقی جهان را به دنیا عرضه کرده، یک راه‌حل ارائه داد.

 او در يك نشست خبري گفت: بزرگ‌ترين باتري جهان را مي‌سازد و يك‌ماه بعد وعده‌اش را هم عملي كرد. باتري‌هاي غول‌پيكر تسلا مي‌توانند مثل يك نيروگاه بزرگ، برق مورد نياز شهر را فراهم كنند. حالا باتري‌ها استارت خورده‌اند و يك فاز آزمايشي برايشان تعريف شده. ابرباتري تسلا تمام ايده‌هايي كه قبلا درباره انرژي پاك وجودداشت را به چالش كشيده است. آقاي مغز ترجيح داده به جاي نيروگاه‌هاي معمول خورشيدي و بادي سراغ يك ايده‌ پرچالش و جديد برود؛ نيروگاه‌هايي كه باتري شارژ مي‌كنند.

  • باتري ها

چطور كار مي‌كنند؟

يك باتري معمولي- دقيقا با همان فناوري ساده- را درنظر بگيريد كه حالا اندازه‌اش به طرز قابل‌توجهي بزرگ‌تر شده و روي زمين قرار گرفته است. اين باتري‌ به‌صورت يك مجموعه تعريف شده و همه با هم يك انرژي واحد را توليد مي‌كنند. هركدام از باتري‌هاي تسلا حدود 7سانتي‌متر قطر دارد و به همان شيوه مرسوم باتري‌هاي يون ليتيومي كار مي‌كند؛ يعني باتري‌ها از سمت الكترود كاتد به سوي ديگر يعني الكترود«‌آند» مي‌روند و اين حركت‌شان انرژي توليد مي‌كند. اين دقيقا همان سيستمي است كه در باتري‌هاي لپ‌تاپ و موبايل هم استفاده مي‌شود. وقتي بعد از 60روز باتري تمام شود، با انتقال الكترون‌ها ازآند به كاتد آن را شارژ مي‌كنند؛دقيقا همان كاري كه ما با باتري‌هاي موبايل‌مان مي‌كنيم.

16

هركدام از باتري‌هاي تسلا با 16لايه براي تبديل برق مستقيم به برق شهري پوشانده شده‌اند.

60روز

ابرباتري‌ بعد از 60روز خالي مي‌شود و دوباره بايد آن را شارژ كرد.

مدل 2170

اين مدل باتري است كه در ابرباتري كار گذاشته شده؛ دقيقا همان مدلي كه در خودروي «مدل3» تسلا هم استفاده شده بود اما كمي بزرگ‌تر.

  • نيروگاه

غول بزرگ براي شرايط اضطراري

دوران اوج كاري اين باتري در تابستان‌هاست. در اين زمان انرژي خورشيد و باد در بيشترين حالت است و طوفان‌هاي بزرگي در منطقه درمي‌گيرد. اين طوفان‌ها تا به حال خرابي‌هاي زيادي هم به‌بار آورده و يكي از ايده‌هاي الون ماسك از ساختن ابرباتري، فراهم كردن برق در شرايط اضطراري است. اين مجموعه بزرگ در فاصله 14كيلومتري شهر كوچك «جيمزتاون» واقع شده؛ منطقه‌اي كه از طوفان‌هاي تابستاني آسيب‌هاي زيادي ديده و بارها با قطع برق روبه‌رو شده است.

100مگاوات

اين انرژي توليدي ابرباتري است يعني به اندازه روشنايي 30هزار خانه.

99

اين تعداد توربين‌هاي بادي است كه باتري‌هاي تسلا را شارژ مي‌كنند.

315مگاوات

توربين‌ها مي‌توانند اين مقدار انرژي را توليد كنند كه حدود يك سوم آن در زمان اوج مصرف به مدار فرستاده مي‌شود تا فشار مدار را كمتر كند.