همشهری آنلاین: معاملات مسکن در ۱۶ روز ابتدای آذرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمار خام معاملات، از یکم تا شانزدهم آذرماه سال جاری ۵۵۴۶ مورد خرید و فروش مسکن در شهر تهران به ثبت رسیده که نسبت به همین زمان در سال گذشته حدود ۱۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بازار مسکن شهر تهران در مسیر پیش رونق و افزایش نسبی معاملات قرار دارد. به دنبال کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد، افزایش ورود خانه اولیهای مجهز به تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی، نزدیک شدن قیمت مسکن به کف و بالا رفتن نسبی جذابیت بازار مسکن، در هشت ماهه ابتدای سال جاری معاملات مسکن شهر تهران ۷.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. این در حالی است که از ابتدای پاییز این رقم بالاتر از میانگین هشت ماهه قرار دارد.

در مهرماه خرید و فروش مسکن ۳۴ درصد و در آبان ماه ۱۰.۹ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافت. تا روز ۱۶ آذرماه نیز تعداد معاملات افزایش ۱۷ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد

مظنه قیمت مسکن شهر تهران بر اساس معاملات آذرماه ۱۳۹۶

محله

متراژ

سن بنا

قیمت (تومان)

یافت آباد

۳۵ متر

۱۱ سال

۵۰ میلیون

کارون

۳۸ متر

۱۱ سال

۱۱۸ میلیون

مجیدیه

۵۷ متر

۱۳ سال

۱۹۸ میلیون

جوادیه

۸۰ متر

نوساز

۲۰۷ میلیون

نارمک

۵۳ متر

۴ سال

۲۶۳ میلیون

امامت

۶۵ متر

نوساز

۳۱۲ میلیون

تهرانپارس

۹۰ متر

۱۷ سال

۳۲۸ میلیون

بلوار فردوس

۶۰ متر

۱۷ سال

۳۲۹ میلیون

آهنگ

۷۵ متر

۳ سال

۳۳۰ میلیون

آپادانا

۵۸ متر

نوساز

۳۶۰ میلیون

دروس

۱۳۵ متر

۲ سال

یک میلیارد و ۷۲۵ میلیون

با اینکه ارقام معاملات مسکن شهر تهران افزایشی است اما به گفته کارشناسان هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله بسیاری دارد و هنوز بسیاری از سرمایه‌داران ترجیح می‌دهند به جای خرید ملک، پولهای خود را در بانک بگذارند اما افزایش نسبی معاملات نشان می‌دهد که کاهش دستوری نرخ سود سپرده‌های بانکی تا حدود اندکی بر ترغیب مردم به خرید مسکن تاثیرگذار بوده است.

همچنین آمارهای ارایه شده از معاملات مسکن شهر تهران در مهرماه سال جاری نشان می‌دهد واحدهای دارای ارزش کمتر از ۴۹۰ میلیون تومان سهم ۶۷.۹ درصدی از معاملات مسکن را به خود اختصاص داده‌اند. این نمایه حاکی از آن است که پیش‌رونق مسکن از طریق اقشار متوسط که در دو سوی شمال شرق و شمال غرب پایتخت زندگی می‌کنند در حال رقم خوردن است. از سوی دیگر ساکنان مناطق ۱۰، ۱۴و ۱۵ جنوب تهران در این فرآیند نقش بازوی دوم را دارند.

در مهرماه امسال منطقه پنج ۱۷.۳ درصد از کل معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داد. پس از آن منطقه چهار با ۱۱.۲ درصد، منطقه دو با ۱۰ درصد، منطقه هشت با ۶.۵ درصد، منطقه ۱۴ با ۶.۲ درصد و منطقه ۱۰ با ۵.۳ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

مناطق ۱۴ و ۱۵ در مهرماه امسال مجموعا ۱۰.۵ درصد از کل معاملات تهران را در بر گرفته‌اند.

البته معاملات در منطقه یک نیز تا حدودی نسبت به پارسال بیشتر شده است. منطقه یک هم‌اکنون ۴.۶ درصد از کل معاملات تهران را در بر می‌گیرد که افزایش ۰.۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. این منطقه هم‌اکنون رتبه هشتم را از نظر تعداد معاملات در شهر تهران به خود اختصاص داده است.

از سوی دیگر توزیع تعداد معاملات بر حسب ارزش واحدها نشان می‌دهد ۶۷.۹ درصد از کل معاملات در رده کمتر از ۴۹۰ میلیون تومان انجام می‌شود. در این بین خانه‌های ۱۶۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان با ۷.۳ درصد بالاترین سهم معاملات را دارند. بعد از آن آپارتمان‌های ۱۳۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان با سهم ۷ درصد، واحدهای ۱۰۰ تا ۱۳۰، ۲۲۰ تا ۲۵۰ و ۲۵۰ تا ۲۸۰ تومان هریک با ۵.۵ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. کمترین سهم به واحدهای کمتر از ۷۰ میلیون تومان با ۰.۲ درصد مربوط می‌شود.